Fiziologia pielii la femeile cu vârste cuprinse între 20 si 30 de ani

23 aprilie 2007

Fiziologia pielii la femeile cu vârste cuprinse între 20 si 30 de ani

     O ancheta realizata în rândul a 252 de femei cu vârste cuprinse între 20 si 30 de ani, din New York, Paris, Hong Kong, Tokyo etc., a relevat faptul ca, peste tot în lume, principalele probleme cutanate de care se plâng reprezentantele sexului frumos sunt: dilatarea porilor, luciul zonei mediane a fetei, imperfectiunile pielii si tenul uscat.

     În aceasta perioada a vietii, femeile sufera deseori din cauza excesului de sebum si a nivelului scazut de hidratare a stratului cornos. Uscaciunea pielii este accentuata si de expunerea la razele UV, aerul conditionat, poluarea atmosferica si stres. Toate acestea contribuie la dezvoltarea bacteriilor. Un astfel de dezechilibru între secretia de sebum si nivelul de hidratare a pielii genereaza aparitia unui cerc vicios ce se manifesta adesea prin instalarea afectiunilor cutanate cronice.

     ROLUL ACTIVILOR

     Castanul de India - originar din Balcani, mai precis din Turcia, castanul de India creste în locuri umede, semintele si frunzele sale continând o mare cantitate de apa. Se spune ca prima castana de acest soi cazuta din pom ofera protectie celui ce o va pastra asupra sa în permanenta. Cert este ca ea este bogata în activi benefici de care oamenii au stiut sa profite. Puternic tonic venos, castana de India amelioreaza rezistenta capilarelor sangvine, activeaza circulatia limfatica si contribuie la usurarea senzatiei de greutate în picioare, datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii. Se utilizeaza atât în domeniul fitoterapiei cât si în acela al cosmetologiei.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: piele, ten, femei

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!