Tratamente noninvazive: mezoterapia

22 December 2009 | Autor: Andrea Anghel

Tratamente noninvazive: mezoterapia

Absorbtia prin piele a substantelor nutritive in cazul aplicarii de creme este de doar 10 % ! Pielea este un obstacol important pentru substanţele străine care intră în organism, stratul cornos, cel mai superficial, detinand rolul determinant in functia de bariera a pielii. Mezoterapia ( derivat din greacă : “mėsos”  însemnând " mijloc “ şi ” therapeia"- “ a trata medical” ) penetreaza aceasta bariera prin injectarea direct  in piele (la nivelul tesutului de mijloc al pielii , respectiv mezoderm ) sau in tesutul subcutanat, a unor minidoze de vitamine, minerale, medicamente convenţionale sau homeopate, standardizate, extracte vegetale naturale, aminoacizi, acid hialuronic, pentru a trata specific o varietate de conditii : reducerea locala de grăsime, tratarea celulitei, intinerire faciala si combaterea pierderii parului, precum si probleme musculo-scheletice, de gestionare a durerii, leziuni sportive, afecţiuni cutanate (riduri, acnee, hiperpigmentare, eczeme ).


 Studii recente au descris proceduri inovatoare pentru difuzarea  substanţelor farmacologice utile prin stratul cornos, care reprezintă cel mai mare factor de limitare a procesului de raspandire  şi patrundere a substantelor. Aceste proceduri au scopul de a ajunge în zona ţintă, cu o concentraţie de substante adecvata, la o anumita profunzime şi într-un mod selectiv, fără dispersie în circulaţie (sisteme  transdermice).  Electrodermoporatia, cea mai utilizata din aceste proceduri, creste gradul de difuzie a substantelor prin stratul cornos prin “deschiderea” unor “ usi “ electrice ( “ pori electrici “ ), care este declansata de emiterea de impulsuri electrice de frecventa radio ( nedureroase ! ) prin intermediul unei piese de mana. ". Canalele ( “ usile “ ) electrice sunt deschise temporar pe membrana celulelor si permit astfel produselor să fie introduse prin piele,  ajungand direct la tinta :  celulele “ imbatranite “, “ stresate “, care au nevoie de “ intariri “, de revigorare.

Capacitatea de absorbtie a substantelor active prin electrodermoporatie atinge chiar 90 - 95% ; cu mentiunea ca acest procent scade odata cu adancimea necesara livrarii substantelor: de aceea,  tratamentul nu poate fi folosit pentru lipoliza ( distrugerea depozitelor de tesut gras ), dar permite  sa fie tratate imbatranirea pielii, pigmentarea, acneea, celulita, ridurile de expresie, cu rezultate excelente. Mai mult de 4000 de lucrări ştiinţifice publicate până în prezent au demonstrat eficacitatea si posibilitatile acestei metode.

De ce mezoterapie ? Pentru ca are multiple avantaje :  substantele, indicate specific individului si afectiunii, sunt furnizate direct in locatiile-tinta ( comparativ cu aplicarea de creme cu absorbtie prin piele de doar 10 % ! ) , sunt necesare doze mici de medicamente, cu eliminarea efectelor secundare si contraindicatiilor acestora ( chiar pacienti in general intoleranti la diverse medicatii, le pot tolera in forma mezoterapica ),  rezultatele sunt foarte rapide, chiar instantanee, cele mai multe persoane observand schimbări în doar 2-3 sesiuni, şi, uneori, chiar şi într-o singura sesiune. In cazul mezoterapiei prin injectare, efectul se datoreaza nu numai actiunii chimice directe a minidozelor de substante folosite, ci si stimularii reflexe prin multiplele punctionari, situand aceasta procedura intre medicina alopata si cea homeopata, intre acupunctura si reflexoterapie.

12>

sursa: Care Zone

taguri: mezoterapie, tratament riduri, piele, ten, exfoliere

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!