Sarbatori fericite!

21 decembrie 2006 | Autor: Mihaela Preda

Sarbatori fericite!

     Cind eram micuta nu prea stiam ce e Craciunul. Nu se vorbea de el la scoala, desi acasa parintii se pregateau in fel si chip. Nu stiam cine e Mos Craciun, de unde vine. Stiam ca se apropie zilele magice cand gaseam pe balcon, sprijinit timid intr-un colt, un bradut. Pandeam dupa aceea dimineata in care mirosul de bunataturi ma facea sa alerg la bucatarie in camasa de noapte, si asteptam cu sufletul tremurand de emotie seara in care bradutul devenea oaspete de seama, fiindca il impodobeam cu beteala, globuri si luminite.

     "Ce vrei sa-ti aduca Mos Craciun?", ma intrebau toti in jur. Cum nu stiam sa scriu, o rugam pe bunica sa ii scrie ea lu’ Mosu’, fiindca pe ea o crede si sa ii spuna ca am fost cuminte. Si o credea, fiindca de fiecare data imi aducea ce il rugam, chiar daca nu vroia deloc sa astepte sa ma trezesc, ca sa-i multumesc.

     Cand am crescut, Craciunul a devenit prilejul de a ma intalni cu prietenii, de a petrece, insa seara de Craciun ma gasea intotdeauna acasa. Aveam intalnire cu Mosul. Venea in fiecare an si chiar daca nu ma mai intreba ce sa-mi aduca, gasea mereu cadoul potrivit pentru mine.

     Poate ca multa vreme nu am stiut exact ce e Craciunul. Poate ca multi dintre noi, in goana prin magazine si in febra pregatirilor, nu ne dam seama ce inseamna Craciunul, de fapt. Insa daca m-ar intreba acum cineva “ ce sa-ti aduca mosul?” i-as cere sa-mi promita ca va veni in fiecare an, chiar daca nu-mi va aduce mare lucru. Fiindca atata timp cat va veni inseamna ca cei dragi mie imi sunt aproape. Si cred ca acesta este, de fapt, miracolul Craciunului.

     Va doresc sa va intalniti cu Mos Craciun si sa petreceti impreuna SARBATORI FERICITE!

sursa: beautycenter.ro

taguri: Craciun

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!