Spiridusul lui Mos Craciun

14 decembrie 2009 | Autor: Mihaela Preda

Spiridusul lui Mos Craciun

Cu ceva timp in urma, pe cind lui Mos Craciun i se zicea si Mos Gerila, o fetita cu codite obisnuia sa compuna poezii si sa deseneze, sa lipeasca apoi desenele pe toate geamurile din casa si sa recite poeziile, convinsa ca astfel Mosul isi va aminti ca trebuie sa treaca si pe la ea. Era o fetita cuminte si n-a fost an in care Mosul sa nu-i lase sub brad cite ceva din ce stia ca isi doreste. Barcuta cu motor, Scrabble, Lego, portocale, dulciuri, cizmulite, rochita pentru balet, trenulet electric. Iar copila, bucuroasa si incintata, punea deoparte din portocalele si bomboanele primite si le dadea si colindatorilor.

Timpul a trecut si fetita s-a transformat intr-o domnisoara. Compunea mai rar poezii, uita sa mai deseneze, dar in fiecare an la inceput de decembrie pregatea pachete pentru copii si familii care aveau nevoie de ajutor. Ii spusese ei Mos Craciun, odata, ca nu poate sa ajunga in toate casele. Si ca are nevoie de ajutor pentru asta, fiindca e musai ca toti copiii sa zimbeasca si sa fie veseli de Craciun. Asa ca tinara domnisoara s-a alaturat spiridusilor lui Mos Craciun, cei care duc daruri in casele unde Mosul nu poate ajunge.

Si fiindca spiridusii sunt de fapt oameni mari cu suflet de copil, ei isi fac timp uneori sa ajunga si la cei singuri, ori la cei care uita sa se bucure, la cei foarte ocupati sau la aceia care au incetat, cindva, sa mai creada in Mos Craciun. Pentru ca atita timp cit putem oferi si putem aduce un zimbet pe fata cuiva, Craciunul isi va pastra frumusetea si magia pe care o avea, cind eram copii.

Bucurati-va de Craciun! Sarbatori fericite!

taguri: Craciun, sarbatori, Mos Craciun

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!