Influențe din moda britanică

27 octombrie 2010 | Autor: Nagy Laszlo Crinel

Influențe din moda britanică

Când vine vorba de alegere unei haine de iarnă avem o gamă variantă, dar nu toate elementele denotă stil. O haină despre care am ales să notez este paltonul Chesterfield, datorită tradiției și versatilității.

Paltonul Chesterfield a devenit cunoscut în secolul al XIX-lea și este o haină lungă care se poate purta peste costum sau la ținute mai puțin formale. Acesta poate fi la un singur sau la două rânduri de nasturi și poate avea uneori gulerul din catifea neagră. Pe lângă gulerul negru el ieși în evidență prin reverele late și ascuțite.

Dacă te gândești să-ți achizițiezi un Chesterfield îți recomand culorile neutre precum negrul, griul sau bleumarinul. Acesta are tăieturi slim și  vine în plus cu opțiunea de a-ți afișa batista de buzunar. Desigur când îți este rece acest palton îți permite ridicare gulerului asemenea unui trenci.

Lungimea acestuia trece de nivelul genunchilor și vine cu nasturi la mânecă asemenea unui costum. Unele paltoane vin cu un al treilea buzunar care este numit ticket pocket și este amplasat pe partea dreaptă deasupra buzunarului.

Materialele din recomandare sunt lâna, cașmir și lâna angora.

Un actor care a purtat Chesterfield este Roger Moore în filmul “Live and Let Die” din seria James Bond din 1973.

Dacă dorești ceva clasic și versatil atunci îți recomand acest tip de palton.
 

sursa: Stil Masculin

taguri: palton Chesterfield, masculin, trend, lana, casmir, angora

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!