Pantalonii kaki - intre formal si casual

30 aprilie 2010 | Autor: Nagy Laszlo Crinel

Pantalonii kaki - intre formal si casual

Dacă te-ai săturat de jeanşi şi de pantaloni eleganţi, îţi prezint o pereche care poate înlocui aproape în totalitate funcţionalitatea şi modul de purtare a acestora, având avantajul major de a se situa din punctul de vedere al stilului între formal şi casual. Mă refer la kakii, pantalonii care sunt recunoscuţi prin stilul propriu şi prin lejeritatea purtării lor. Denumirea de kaki vine din India şi se referă atât la material, cât şi la culoarea folosită. Chiar şi producătorii de jeanşi au creat pantaloni care se apropie de cei kaki, dar fiind făcuţi din denim aceşti se vor asemăna doar prin culoare.


Armata britanică din India a adoptat uniformele fabricate din acest material prin ani 1800 datorită materialului subţire şi senzaţia de răcoare pe care o oferea. Primii kaki au fost făcuţi dintr-o combinaţie de bumbac şi în care erau mai deschişi la culoare. Apoi au devenit populari şi cei închişi la culoare. Astăzi ei sunt confecţionati din bumbac, lână sau prin combinaţia celor două materiale naturale cu fire sintetice.

Pentru a întelege în totalitate importanţa acestora şi modul lor de purtare trebuie să ai în vedere următoarele trei elemente: versatilitate, culoare şi ţinută.

VERSATILITATE

Kakii merg bine aproape cu orice şi cred că trebuie să constitue un element esenţial din garderoba fiecărui bărbat. Aceştia se pot purta cu dungă sau fără dungă, călcaţi sau necălcaţi. Kakii merg cu tricouri, blazere, cămăşi, jachete de jeanşi, tenişi, pantofi.
 

CULOARE

Kaki închis: o culoare formată din amestecul cu maro şi măsliniu. Această nuanţă merge bine cu  tonuri pământii şi sunt recomandaţi pentru birou, fiind purtaţi cu dungă.

Kaki normal: nuanţă obţinută din amestecul de bronz şi maro deschis. Culorile vibrante, cum ar fi roşul, verdele, galbenul, albastrul şi purpuriul, se potrivesc cu această nuanţă de kaki.

Kaki deschis: o combinaţie dintre bej şi nuanţe de galben. Acestă nuanţă merge bine cu negru şi  bleumarin, reprezentând şi recomandarea mea pentru week-end.

ŢINUTE


Business casual: Pantalonii kaki asortaţi cu un sacou de acceaşi nuanţă, cămaşă albastru deschis, cravata slim cu dungi bleumarin şi galben, pantofi oxford maro închis. Totuşi, aceştia mai pot fi purtaţi cu o cămaşă tip oxford sau un tricou polo. Pe lângă aceste elemente vestimentare mai adaugă o curea asortată şi eşti gata. O altă idee ar fi să-ţi calci kakii cu dungă, să iei o cămaşă albă cu mânecile suflecate şi o curea care se asortează pantofilor pentru a fi şic şi confortabil.

Casual: sacou sport şi tricou cu diverse imprimeuri şi tenişi albi. Dacă nu porţi sacou, tricoul polo potrivit poate fi de culoare roz, roşu, portocaliu, verde sau albastru deschis. De asemenea, îţi recomand şi pantofii de iaht deoarece ei se situeaza undeva între pantofii eleganţi şi încăltămintea loafers casual.

În concluzie, kakii sunt versatili, se găsesc în nuanţe deschise sau închise şi se pot crea numeroase ţinute pornind de la ei ca element de bază. Îi poţi purta la birou, la o ţinută business-casual şi la una strict casual. În cazul în care asortarea lor ţi se pare complicată şi cauţi ceva care să mergă la sigur cu pantalonii kaki, nu vei putea greş folosind cămăşa albă clasică. În unele cazuri aceşti pantaloni îţi oferă o ţinută clasică şi nu una casual fiind un articol vestimentar de tradiţie. Oricare ar fi bugetul tău, kakii reprezintă o soluţie viabilă prin culoare, prin tradiţie, prin plusul de confort şi siguranţă.
 

sursa: Stilmasculin.ro

taguri: tinuta, culoare, masculin, barbatesc, pantaloni, kaki

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!