Cristina Nichita, colecţia toamnă/ iarnă 2010-2011

08 iunie 2010 | Autor: Anca Diaconita Bulhac

Cristina Nichita, colecţia toamnă/ iarnă 2010-2011

Cel mai longeviv eveniment naţional de modă, Romanian Fashion Week, ajuns la cea de-a doisprezecea ediţie, se va desfăşura la Iaşi în zilele de 9 şi 10 iunie, reunind douăzecişiuna de colecţii 100% româneşti. CRISTINA NICHITA participă pentru a 7-a oară la acest eveniment, în seara de 9 iunie. Ea propune imaginea unei femei elegante şi romantice desprinse din iconografia anilor ’40, un total look de un clasic chic sofisticat.
Anii `40 îşi fac simţită prezenţa printr-o eleganţă glamour, de un rafinament elitist, redată pe cele trei direcţii deja consacrate: business, cocktail şi elegant (de seară). Colecţia mizează pe mixtul între liniile nostalgice ale deceniilor trecute cu influenţele contemporane, pentru a întruchipa o femeie de o graţie senzuală. Eleganţa pură se transpune într-o perfecţiune a execuţiei unor detalii de un farmec ultra feminin. Volanele, drapajele, gulerele înalte şi dantelele sunt laitmotive atent asezonate cu croiuri clasice consacrate.

Siluetele conturate, ce accentueaza rotunjimile şoldurilor, umerii supradimensionaţi puşi în contrast cu forme conice, decolteurile la spate, în V sau elipsă, croielile sobre, inocenţa materialelor sunt detalii ale unei feminităţi austere, care ridică femeia la rang de divă. Dominantele cromatice sunt culorile sobre - nuanţelor de pământ gen brun, bej şi auriu; li se adaugă cele de mov, lila, sau tonuri în opoziţie (alb/ negru, negru/lila sau negru/auriu) – pentru a crea un efect inovator. Materialele fine gen dantelă, satin, mătase, catifea, brocart sunt atent modelate în volumetrii, fronseuri şi drapaje, prezente atât în linia bluzelor şi taioarelor, cât şi a rochiilor de seară.

Colecţia aduce în centrul atenţiei o siluetă riguroasă, ce-şi propune să cucerească prin eleganţa sa misterioasă şi provocatoare. Femeia conştientă că eleganţa se dobîndeşte, atitudinea se exersează, iar dincolo de sobrietate rămâne misterul. Ea ştie să-şi ascundă fragilitatea în spatele unui look extrem de feminin, si îşi afirmă personalitatea printr-un aspect rafinat, mizând pe vestimentaţie ca pe o armă puternică a seducţiei.

Prezenţa din acest an pe podiumul RFW marchează pentru Cristina Nichita aniversarea a 15 ani de activitate în rândul vestalelor eleganţei si frumuseţii din România. Un manifest de continuitate şi eleganţă, un show pe muzică live de calitate, alături de o surpriză albă pentru public.
 

sursa: nichi.ro

taguri: moda, colectii, Romanian Fashion Week, Cristina Nichita

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!