Cea mai indrazneata lansare de colectie

24 iunie 2010

Cea mai indrazneata lansare de colectie
copyright: foto: Andrei Micu

Miercuri, 23 iunie a avut loc prezentarea colectiei toamna-iarna 2010-2011 semnata de catre designerul Laura Lazar si intitulata “Episod 1 – Nensha”. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul noii locatii de vara inaugurate recent de Gaia Boutique Club.
Nensha inseamna puterea de a-ti transpune gandurile in imagini, aidoma unor fotografii proiectate de potentialul spiritual al fiecaruia dintre noi. O cautare a unor metode alternative de definire a artei, intr-un viitor pe care il putem simti mai indepartat sau mai apropiat, in functie de intensitatea cu care ne raportam la lumea gandurilor noastre.

Asa cum si-a obisnuit clientele fidele si nu numai, Laura Lazar nu s-a dezis nici de aceasta data de ceea ce o face o figura recognoscibila in peisajul modei romanesti: neconventionalul.
In locul clasicului podium si a manechinelor, designerul a ales o expozitie cu manechine de plastic, cat si prezentarea colectiei pe suport video, prin intermediul unui scurt film, ce a avut-o ca protagonista pe modelul international Maria Teiu.

Tinutele s-au succedat intr-un melanj de sunet, imagine si fotografii, intr-o inedita abordare a modei prin ceea ce inseamna arta contemporana si resursele acesteia. Colectia in sine a stat, dupa cum marturiseste insasi Laura Lazar, sub auspiciile pop-art-ului, ale imprimeurilor si culorilor psihedelice – ceea ce facut dintotdeauna statement-ul creatiilor sale. De la tercot la bumbac si jerse, materialele naturale au dat tonul, in vreme ce, din punct de vedere cromatic, negrul a alternat cu culorile neon, atat de celebre in anii ’80. Tot in spiritul acestor ani, creatoarea s-a jucat cu liniile, marsand pe taieturile mulate, dar si pe volumele accentuate in partea de sus. Nu au lipsit rochiile, insa foarte prezenta este salopeta optzecista, scurta sau lunga. Astfel, femeile care aleg sa poarte Laura Lazar in viitorul sezon rece pot indrazni sa aleaga şhaine foarte stramte, culori intense sau texturi metalice. 

La eveniment au fost prezente vedete care au colaborat cu designerul (Giulia, DJ Wanda, Raluca Lazarut, Bianca Ionita, Crina Semciuc, Oana Fringescu, Gabriel Huiban), lideri de opinie din moda romaneasca si din publicatiile de specialitate (Andreea Esca, Ovidiu Buta, Maurice Munteanu), creatori din prima linie (Adrian Oianu, Stephan Pelger, Lena Criveanu, Mihaela Glavan, Corina Naduh). Totul a culminat in aceeasi nota non-conformista cu un after-party in stil Goa.
Invitatul special al serii a fost nimeni altul decat Tom Wilson unul dintre cei mai fashionable Dj si critic muzical al momentului.

Un eveniment sustinut de Finlandia Pure Vision.
Parteneri: Hell Advertising, Evian, Gaia Boutique Club, La Cantine de Nicolai
 

taguri: Laura Lazar, colectie, Nensha, moda

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!