Abdomen plat? Nimic mai simplu!

09 iunie 2005

Abdomen plat? Nimic mai simplu!

     Iata un articol care cu siguranta va interesa pe multe dintre voi, deoarece subiectul tratat vizeaza pe cele mai multe dintre noi. Cu toate visam la un abdomen perfect, plat, neted, cu muschii bine conturati. Deci, este logic sa propunem cateva solutii care pot contribui la indeplinirea unei dorinte atat de indreptatite.

 

     Cum se formeaza „burta”

     Exista o multime de factori responsabili de burtica noastra care, daca ii vom cunoaste, vom stii cum sa luptam impotriva lor:

     • Dezechlibrele alimentare atat de caracteristice noua, femeilor, cum ar fi consumul exagerat de dulciuri, mese sarite, uitate sau servite in graba, un consum prea mare de cruditati (servite cu cele mai bune intentii – de a slabi)
     • Relaxarea musculaturii la nivel abdominal, specifica unui stil de viata sedentar. Exercitiile fizice sunt neglijate in favoarea odihnei in fata televizorului si a unui fel de mancare bine garnisit cu cat mai multe calorii. Astfel, intestinele „ profita” de aceasta relaxare musculara aparuta pentru a se intinde cat mai mult.
     • Menstruatia, perioada in care cresterea cantitatii de estrogeni poate nu numai sa determine retinerea de apa la nivelul abdomenului, dar si sa reduca tonicitatea muschilor intestinali, sa provoace constipatie si balonari.
     • Dereglarile hormonale provocate de sarcina care intensifica fenomenul de depozitare a grasimilor suplimentare
     • Menopauza care produce o scadere brusca a secretiei anumitor hormoni cauzand astfel o dereglare a repartizarii grasimilor, grasimi care se depun la nivelul abdomenului, nu pe fese sau pulpe.

 

sursa: Ramona Miron, Centrul de slabire si remodelare corporala Adorata

taguri: abdomen, slabit

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!