Ozonoterapia – cel mai eficient tratament in tratarea bolilor reumatice

12 noiembrie 2011

Ozonoterapia – cel mai eficient tratament in tratarea bolilor reumatice

Peste 30% din populatia adulta a Europei sufera de boli reumatice, care sunt dealtfel cele mai frecvente boli cronice intalnite pe continent, conform unui studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.  Nici in Romania statisticiile nu sunt mai imbucuratoare deoarece aproape 20% din totalul consultatiilor din medicina primara sunt generate de bolile reumatice.

Ozonoterapia este un tratament revolutionar, cunoscut pentru minunatele efecte de vindecare a numeroase boli precum afectiuni reumatice, artroze, lombosciatica, dar si pentru incetinirea procesului de imbatranire fiind folosita cu succes de peste 40 de ani, in tari precum SUA, Canada, Germania, Rusia, Ucraina, Suedia, Italia, Spania, Brazilia, Cuba, Mexic.
Ozonul a fost descoperit in 1840, de Schonbein, si a fost folosit timp de 160 ani pentru purificarea apei si tratarea pacientilor. De la inceputul secolului al  XX-lea orase mari din Europa au folosit ozonul pentru a purifica rezervele de apa.
Acest tratament minune este folosit de numeroase vedete internationale precum actrita Sharon Stone, pilotul de formula I Rubens Barrichelo, Regina mama Elisabeta II, fotbalistul Zinedine Zidane si membrii trupei Rolling Stones.

“Orice tesut vatamat prezinta o oxigenare slaba. Cu ajutorul tratamentului de ozonoterapie, bazat pe un amestec de oxigen si ozon, tesutului i se ofera, la nivel celular, elementul vital, esential pentru reparatie si revenire la starea de normalitate, de sanatate. Trebuie mentionat faptul că acest tip de terapie poate fi aplicat cu succes în tratamentul oricărui sindrom dureros. Terapia oxigen - ozon nu genereaza alergii sau intolerante si nu are reactii adverse”, a declarat Dr. Hancu Iurie medic spercialist Ortopedie la Centrului Medical Focus.

Cum actioneaza ozonoterapia in cazul bolilor reumatice?
In tratarea afectiuniilor reumatice sunt folosite principalele proprietati ale ozonului: antivirala, antiinflamatorie şi imunomodulatorie, de reglare sistemica a homeostaziei în organism si optimizarea functiiilor organelor si sistemelor de organe.

Cu ajutorul acestui tip de tratament bazat pe un amestec de oxigen si ozon are loc stimularea regenerarii organice la nivel celular, procedura ce se realizeaza din interior spre exterior. Totodata are loc eliminarea toxinelor acumulate in interiorul corpului, reducerea inflamatiilor, reglarea PH-ul si imbunatatirea circulatiei sangelui.
In cazul afectiuniilor reumatologice, precum artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulatiilor mici), discopatii, hernia de disc vertebral, afectiuni inflamatorii ale articulatiilor, tendinite, bursite, fibromialgii sau contracturi musculare eficienta terapeutica ridicata se datoreaza actiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare si de refacere a functiei articulare si actiunii reparatorie asupra terminatiilor nervoase periferice.

Ozonoterapia actioneaza perfect asupra cauzelor afectiuniilor reumatice. Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numara: oxigenarea masiva a tesuturilor afectate de inflamatie si durere, intensificarea circulatiei sangvine si eliminarea rezidurilor metabolice si a toxinelor din articulatiile aflate în suferinta, blocarea secretiei substantelor care autointretin inflamatia si durere, actiune imunomodulatorie asupra întreg organismului, stimularea mecanismelor reparatorii în organism, actiune miorelaxantă si prin aceasta cresterea mobilitatii articulare si ameliorarea functiei acestora.

Cum este administrată ozonoterapia?
Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societatiile de Ozonoterapie si sunt incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitate unor erori de dozare a ozonului.
Ozonul are efect cumulativ care poate fi vazut în timp. Programul terapeutic în tratamentul afectiunilor reumatismale prin ozonoterapie este extrem de simplu, bine tolerat si în functie starea si problemele pacientului consta in: infiltraţii locale, infiltratii peri si intra articulare, infiltratii intramusculare, infiltratii în punctele dureroase si în punctele de acupunctura, insuflatii rectale, autohemoterapie.

“Datorită acţiunii sale de ameliorare a metabolismului şi de protejare a vaselor sanguine ozonoterapia este eficientă şi recomandată în tratamentul complicaţiilor diabetului zaharat, pentru prevenirea şi stoparea fenomenelor de îmbătânire a organismului, pentru creşterea perfomanţelor fizice şi intelectuale”, a mai declarat Dr. Hancu Iurie.
O sedinta de ozonoterapie are o durata de 15-20 de minute iar rezultatului difera de la caz. Este bine ca dupa terminarea curei de 12 sedinte, pentru mentinerea unui efect mai stabil si de durata pacientul sa mai revina pentru 2-3 sedinte pe luna. Pretul unei sedinte de ozonoterapie este de 50 lei.
 

taguri: afectiuni reumatice, ozonoterapie, artroza, oxigen, ozon

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!