Siluetă » Întreţinere corporală
Masajele stravechi au invadat cotidianul
03 iulie 2007
Masajul shiatsu japonez
Foarte legat de filosofia zen, ajuns in Europa prin intermediul artelor martiale, shiatsu actioneaza asupra punctelor de acupunctura cu presiuni exercitate cu ajutorul tuturor partilor corpului: maini, degete, palme, brate, coate si genunchi. Masajul se executa pe sol, pe un covoras, iar clientul poate ramane imbracat, daca are haine lejere. Adevaratul shiatsu japonez este greu de suportat, deoarece presiunile exercitate sunt mai mult sau mai putin placute, in functie de zonele tratate. Aceasta metoda este perfecta pentru persoanele care sufera de carente de energie. Shiatsu este disciplina cea mai bine dezvoltata, cu cei mai buni profesori.
Tipul masajului:
Codificat: 85%
Instinctiv: 15%
Nivel de dificultate: ****
Cerinte: rigoare si concentrare
Masajul egiptean
Este denumirea etnica a celebrului palper-rouler, originar de pe malurile Nilului, unde este practicat de femei, care folosesc spatiul dintre degetul mare si aratator. Astazi tehnica este de a “prinde” putina pielea, a o ridica si a o rula cu degetele, pentru a „sparge” celulele adipoase.
Metoda este foarte dificila pentru estetician si destul de dureroasa pentru clienta, din aceasta cauza se asociaza cu alte tehnici mai blande, cum ar fi masajul californian: o versiune exotica mai atragatoare fata de palper-rouler-ul mecanic, care actioneaza in profunzime, dar nu trateaza epiderma.
Tipul masajului
Codificat: 95%
Instinctiv: 5%
Nivel de dificultate: **
Cerinte: vigoare fizica si rezistenta
Masajul african
Este un masaj dificil de cifrat, deoarece fiecare trib si fiecare regiune are ritualuri proprii, transmise din generatie in generatie. Aceste tehnici manuale sunt foarte apreciate de cliente si vor cunoaste o dezvoltare importanta in anii urmatori. Masajul african este potrivit pentru esteticienii carora le place si care sunt capabili sa dea energie clientilor.
Tipul masajului:
Codificat: 5%
Instinctiv: 95%
Nivel de dificultate: **
Cerinte: empatie
Masajul californian
Din familia masajelor californiene, cel mai versatil este masajul „Esalen”, inspirat de new age-ul californian. Este vorba de o tehnica blanda care cuprinde corpul de la extremitati si pana la cap, ce are ca scop trezirea progresiva a simturilor, pentru a energiza. Orice terapeut care prefera masajul corpului, adaptat fiecarei cliente,va indragi aceasta tehnica, ce are o baza universala si stimuleaza creativitatea.
Tipul masajului
Codificat: 95%
Instinctiv: 5%
Nivel de dificultate: **
Cerinte: empatie si blandete
Stone Therapy
Masajul cu pietre calde este o mostenire a new-age-ului american. Derivat din traditia indiana a Americii de Nord, a fost codificat in 1950 in Arizona. Folosind pietre calde, de origine vulcanica si executand miscari lente, terapeutul provoaca o relaxare profunda. Este ideal pentru clientele friguroase. Marele avantaj al Stone Therapy este acela ca poate fi adaptat tuturor tipurilor de tratament. Trebuie facuta, totusi,distinctia intre Stone Washing, masajul cu pietre calde si lungi manevre fluide, si Stone Therapy-ul pur, conform caruia pietrele sunt asezate pe meridiane, adica pe chakre.
Tipul masajului
Codificat: 80%
Instinctiv: 20%
Nivel de dificultate: *
Cerinte: empatie si blandete
Tehnicile hibride
Masajele nu sunt tehnici fixe. Cateva Case cosmetice au modificat tehnicile manuale existente. De exemplu, „Altheagrey” preda de mai mult de 20 de ani faimosul „Zen Shiatsu”, o forma mai blanda de shiatsu, care permite esteticienei sa faca schimb de energie cu clientul. Daca este executat corect, acest masaj permite amplificarea eficacitatii produselor utilizate. „Biodroga” a asociat doua tehnici: ayurveda si masajul lomi lomi hawaian, obtinand masajul „Ayus Lomi”, un tratament complet si relaxant. Daca sunt codificate de experti, aceste „combinatii” au rezultate surprinzatoare.
Atentie: Inainte de a va face un masaj care asociaza traditii diferite, incercati sa intelegeti fundamentele energetice traditionale filozofice ale fiecareia dintre ele, pentru a evita efecte contrarii celor urmarite.
Intoarcerea la origini
Aflati in fata a prea mult exotism, unii directori de Spa prefera sa se concentreze asupra traditiilor europene. Este sindromul „Era mai bine inainte...”. Pana la urma, traditia Spa s-a nascut in Europa, cu gimnastii greci, termele romane, saunele nordice si hammam-urile.
In Italia, de exemplu, cel mai practicat masaj este drenajul limfatic (codificat in 1932 de doi danezi). Acest masaj lent si progresiv, care permite organismului sa se elibereze de toxine, a facut inconjurul lumii si se gaseste in programul tuturor Spa-urilor internationale. Din pacate, daca nu este executat perfect, este foarte greu pentru terapeut, deoarece presupune o sedinta lunga (un drenaj limfatic adevarat dureaza doua ore) si este nevoie de o foarte mare putere de concentrare. Acest masaj este, in unele tari, motiv de dispute intre kinetoterapeuti si esteticieni, iar in unele cazuri a fost redenumit „drenaj estetic”, pentru a putea fi practicat in Institut.
Tipul masajului
Codificat: 95%
Instinctiv: 5%
Nivel de dificultate: ****
Cerinte: rezistenta.
sursa: Les Nouvelles Esthetiques
alte articole
- La masaj!
- Da jos 7 kg in 2 saptamani!
- Gimnastica pe toate gusturile
- Ce este micro-dermoabrazarea si ce poate trata
- O silueta perfecta combinand aquagym cu tratamentele corporale
- Piele catifelata ca de bebelus
- Slabire ultrarapida prin infasare
- Sauna cu infrarosii - cea mai noua arma in razboiul cu toxinele
- TONIC - special pentru frumusetea ta!
beautycafe
Cele mai noi discuţii
- Noutati Mineralium Dead Seapostat în Îngrijire ten
- Cum te ajuta somnul de frumusete?postat în Îngrijire ten
- Oje NYC! postat în Păr, tunsori, coafuri
- “Achtung, baby!” – o noua colectie semnata Gina Butiucpostat în Stil de viaţă, modă
- Colectia de ciocolata de la Wellaton - clipe de neuitat postat în Păr, tunsori, coafuri
- Cum sa tratezi iritatiile pieliipostat în Tratamente look (ten, ochi, buze, proceduri cosmetice)
- Ceai alb pentru un ten luminospostat în Îngrijire ten
- Somon marocanpostat în Reţete
- Expo Mariage: nunti pe toate gusturilepostat în BeautyBride: mirese, nunţi
- Tehnologia Power-Plate, secretul revolutiei în industria frumusetii, sportului si wellnessului din întreaga lume, în premiera în Româniapostat în Noutăţi, evenimente
beautycenter.ro
beautycenter.ro este primul site de beauty din Romania, lansat în 2003. Suntem partenerul online al companiilor din domeniul frumuseţii si promovăm informaţii şi servicii de calitate.
Catalogul nostru cuprinde peste 2500 de companii:
- saloane si centre de infrumuseţare
- clinici de chirurgie estetică
- săli de fitness şi aerobic
- stilişti, nutriţionişti, esteticieni