Masajele stravechi au invadat cotidianul

03 iulie 2007

Masajele stravechi au invadat cotidianul

     Masajul shiatsu japonez

     Foarte legat de filosofia zen, ajuns in Europa prin intermediul artelor martiale, shiatsu actioneaza asupra punctelor de acupunctura cu presiuni exercitate cu ajutorul tuturor partilor corpului: maini, degete, palme, brate, coate si genunchi. Masajul se executa pe sol, pe un covoras, iar clientul poate ramane imbracat, daca are haine lejere. Adevaratul shiatsu japonez este greu de suportat, deoarece presiunile exercitate sunt mai mult sau mai putin placute, in functie de zonele tratate. Aceasta metoda este perfecta pentru persoanele care sufera de carente de energie. Shiatsu este disciplina cea mai bine dezvoltata, cu cei mai buni profesori.

     Tipul masajului:
     Codificat: 85%
     Instinctiv: 15%
     Nivel de dificultate: ****
     Cerinte: rigoare si concentrare

     Masajul egiptean

     Este denumirea etnica a celebrului palper-rouler, originar de pe malurile Nilului, unde este practicat de femei, care folosesc spatiul dintre degetul mare si aratator. Astazi tehnica este de a “prinde” putina pielea, a o ridica si a o rula cu degetele, pentru a „sparge” celulele adipoase.
     Metoda este foarte dificila pentru estetician si destul de dureroasa pentru clienta, din aceasta cauza se asociaza cu alte tehnici mai blande, cum ar fi masajul californian: o versiune exotica mai atragatoare fata de palper-rouler-ul mecanic, care actioneaza in profunzime, dar nu trateaza epiderma.

     Tipul masajului
     Codificat: 95%
     Instinctiv: 5%
     Nivel de dificultate: **
     Cerinte: vigoare fizica si rezistenta

     Masajul african

     Este un masaj dificil de cifrat, deoarece fiecare trib si fiecare regiune are ritualuri proprii, transmise din generatie in generatie. Aceste tehnici manuale sunt foarte apreciate de cliente si vor cunoaste o dezvoltare importanta in anii urmatori. Masajul african este potrivit pentru esteticienii carora le place si care sunt capabili sa dea energie clientilor.

     Tipul masajului:
     Codificat: 5%
     Instinctiv: 95%
     Nivel de dificultate: **
     Cerinte: empatie

     Masajul californian

     Din familia masajelor californiene, cel mai versatil este masajul „Esalen”, inspirat de new age-ul californian. Este vorba de o tehnica blanda care cuprinde corpul de la extremitati si pana la cap, ce are ca scop trezirea progresiva a simturilor, pentru a energiza. Orice terapeut care prefera masajul corpului, adaptat fiecarei cliente,va indragi aceasta tehnica, ce are o baza universala si stimuleaza creativitatea.

     Tipul masajului
     Codificat: 95%
     Instinctiv: 5%
     Nivel de dificultate: **
     Cerinte: empatie si blandete

     Stone Therapy

     Masajul cu pietre calde este o mostenire a new-age-ului american. Derivat din traditia indiana a Americii de Nord, a fost codificat in 1950 in Arizona. Folosind pietre calde, de origine vulcanica si executand miscari lente, terapeutul provoaca o relaxare profunda. Este ideal pentru clientele friguroase. Marele avantaj al Stone Therapy este acela ca poate fi adaptat tuturor tipurilor de tratament. Trebuie facuta, totusi,distinctia intre Stone Washing, masajul cu pietre calde si lungi manevre fluide, si Stone Therapy-ul pur, conform caruia pietrele sunt asezate pe meridiane, adica pe chakre.

     Tipul masajului
     Codificat: 80%
     Instinctiv: 20%
     Nivel de dificultate: *
     Cerinte: empatie si blandete

     Tehnicile hibride

     Masajele nu sunt tehnici fixe. Cateva Case cosmetice au modificat tehnicile manuale existente. De exemplu, „Altheagrey” preda de mai mult de 20 de ani faimosul „Zen Shiatsu”, o forma mai blanda de shiatsu, care permite esteticienei sa faca schimb de energie cu clientul. Daca este executat corect, acest masaj permite amplificarea eficacitatii produselor utilizate. „Biodroga” a asociat doua tehnici: ayurveda si masajul lomi lomi hawaian, obtinand masajul „Ayus Lomi”, un tratament complet si relaxant. Daca sunt codificate de experti, aceste „combinatii” au rezultate surprinzatoare.

     Atentie: Inainte de a va face un masaj care asociaza traditii diferite, incercati sa intelegeti fundamentele energetice traditionale filozofice ale fiecareia dintre ele, pentru a evita efecte contrarii celor urmarite.

     Intoarcerea la origini

     Aflati in fata a prea mult exotism, unii directori de Spa prefera sa se concentreze asupra traditiilor europene. Este sindromul „Era mai bine inainte...”. Pana la urma, traditia Spa s-a nascut in Europa, cu gimnastii greci, termele romane, saunele nordice si hammam-urile.

     In Italia, de exemplu, cel mai practicat masaj este drenajul limfatic (codificat in 1932 de doi danezi). Acest masaj lent si progresiv, care permite organismului sa se elibereze de toxine, a facut inconjurul lumii si se gaseste in programul tuturor Spa-urilor internationale. Din pacate, daca nu este executat perfect, este foarte greu pentru terapeut, deoarece presupune o sedinta lunga (un drenaj limfatic adevarat dureaza doua ore) si este nevoie de o foarte mare putere de concentrare. Acest masaj este, in unele tari, motiv de dispute intre kinetoterapeuti si esteticieni, iar in unele cazuri a fost redenumit „drenaj estetic”, pentru a putea fi practicat in Institut.

     Tipul masajului
     Codificat: 95%
     Instinctiv: 5%
     Nivel de dificultate: ****
     Cerinte: rezistenta.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: masaj, zen

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!