Cum sa iti recapeti formele, dupa nastere

15 iulie 2005 | Autor: Mihaela Preda

Cum sa iti recapeti formele, dupa nastere

     Cu siguranta te-ai intrebat cum pot unele femei, ca la citeva saptamini dupa ce au nascut, sa apara din nou zvelte si fara nici un semn care sa arate ca ar fi devenit mamica? Cele mai multe femei sufera ani de-a rindul de pe urma kilogramelor acumulate in cele 9 luni de sarcina. Unele chiar se ingrasa mai rau, dupa nastere.

 

     E adevarat, genele isi spun si ele cuvintul aici. Intreab-o pe mama, cite kg a luat dupa ce te-a nascut si vei stii cam la ce s ate astepti si tu. Asta daca nu esti ferm hotarita sa te lupti cu tine insati!

     Cei care cred ca operatiile estetice stau la baza siluetei de invidiat a unei proaspete mamici... pot avea dreptate, dar se pot si insela! In mod normal, in cele 9 luni o femeie ar trebui sa ia cam 9 kg in greutate. Si tot in atita timp ar trebui sa dea, apoi, jos, balastul. Daca esti o femeie activa si pina sa ramii insarcinata nu te-ai confruntat cu problema kilogramelor in surplus, inseamnca ca ai arderi rapide si te poti baza pe corpul tau, sa te ajute sa redevi asa cum erai.

     Exercitiile fizice nu sunt recomandate imediat dupa nastere. E nevoie de o luna de recuperare, dupa o nastere normala si de 2 pina la 3 luni in cazul unei cezariene. Dupa aceasta perioada poti incepe sa faci exercitii usoare, dar dese. La fel cum trebuie sa fie si mesele: gustari, din 2 in 2 ore. Maninca cit mai variat: cereale, paste, multe legume si fructe, iaurturi, peste, oua, alune, nuci. Bea foarte multa apa, chiar si cind nu ti-e sete. In paralel cu un regim de alimentatie ar trebui sa folosesti crème speciale antivergeturi si tratamente de electrostimulare. In unele centre exista tratamente speciale pentru proaspetele mamici! Mergi la inot! Este cel mai placut mod de a-ti tonifia muchii coapselor si ai abdomenului.

     Nu e recomandat sa slabesti repede, chiar daca asta va fi prima ta dorinta, fiindca atunci vor aparea vergeturile, iar pielea va deveni flasca. In plus, sa incepi sa faci exercitii dure chiar din prima luna este total neindicat, fiindca lipsa somnului de 8 ore, cu care erai obisnuita, combinata cu epuizarea fizica te vor face sa clachezi, la un moment dat. Pentru ca abdomenul sa redevina plat vei avea ceva mai mult de munca, insa daca ai ambitie se rezolva! Incepe cu exercitii usoare (in cazul operatiei prin cezariana asteapta acordul medicului pentru a face orice fel de effort fizic), abdomene, serii de cite 10, cite 2-3 serii in primele zile de refacere, apoi cit mai multe posibil.

     Daca ai posibilitatea, cumpara-ti un aparat multifunctional de fitness. Astfel vei putea exersa de cite ori te simti in stare, la orice ora, ferita de privirile indiscrete. Iesi la plimbare cu bebelusul tau si mergi pe jos, cite o ora. Efectele nu vor aparea imediat, cel mai probabil in 3-4 luni te vei simti mai energica, ceea ce inseamna ca organismul tau revine la normal. In rest, depinde de tine si de cit de mult iti doresti, cu adevarat, sa redevii asa cum erai inainte.

sursa: beautycenter.ro

taguri: nastere, gravida, suplete

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!