Sarmale de post în foi de viţă

26 noiembrie 2011

Sarmale de post în foi de viţă

Ingrediente:

0.5 kilograme ciuperci sau 2 cutii de ciuperci conservă
1 pahar orez
1 bucată morcov
1 bucată pătrunjel (rădăcină)
1 bucată ţelină (rădăcină)
1 bucată ceapă
3 linguri bulion
frunze de viţă
pătrunjel (frunze)
mărar
sare
piper

Mod de preparare:

Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu puţin ulei. Se adaugă un pahar de orez şi se căleşte amestecul aproximativ 15 minute. Se curăţă şi se taie cubuleţe ciupercile şi se adaugă la călit. După ce s-au călit bine toate, se adaugă 2 linguri de bulion şi se mai fierbe aproximativ 10 minute amestecând în continuu, fără a se adăuga apă întrucât ciupercile vor lăsa zeamă (sau în cazul în care folosiţi ciuperci din conservă, se adaugă 1 pahar de apă). Acum se adaugă sare, piper, pătrunjel şi mărar tocate mărunt, toate după gust.

Se lasă să se răcească aproximativ 30 minute, acoperind vasul cu un capac. Se opăresc frunzele de viţă timp de 5 minute: se pune apa la fiert într-un vas, când a început să fiarbă se adaugă frunzele de viţă şi se lasă să dea în câteva clocote.

Se începe procesul de înfăşurare a sarmalelor: se ia câte o lingură din amestec, se aşează pe câte o frunză de viţă după care se rulează frunza de viţă astfel încât să acopere întreaga porţie de amestec şi se strânge frunza de viţă din laterale spre interior pentru a se împiedica desfăşurarea sarmalelor (pentru a împiedica amestecul cuprins în interiorul frunzei de viţă să iasă în afară atât în timpul fierberii cât şi ulterior).

Pe fundul unei cratiţe se formează un pat din beţe de mărar uscat, peste care se aşează sarmalele. Se amestecă 2 linguri de bulion în apă şi se adaugă peste sarmale cât să le acopere. Se acoperă vasul cu un capac şi se introduce la cuptor timp de 45 de minute. Se pot servi cu mămăligă şi ardei iute.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: sarmale, foi de vita, ciuperci, morcov, orez, ceapa, marar

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!