Nutriţie » Reţete
Castane coapte
06 November 2009 | Autor: Bucatar Maniac
Iata ca a venit si vremea castanelor, odata cu ploile de toamna. Acum nu mai gasim castane coapte la colt de strada. Cine nu isi mai aduce insa, aminte zilele de toamna, in care targurile si pietele miroaseau a castane coapte.
Am dat peste castane comestibile intr-un supermarket si nu am putut rezista tentatiei. Am cautat pe internet pentru voi si am aflat ca aceste minunate comori ale toamnei sunt o sursa importanta de vitamine si minerale si contin protide, calciu, fier, magneziu si potasiu. De asemena am aflat ca se numara printre putinele alimente care isi pastreaza proprietatile daca le prelucram termic.
Au si numeroase intrebuintari terapeutice asupra carora nu am competente sa ma pronunt dar va invit sa va informati pentru ca nu sunt de loc de neglijat.
Datorita numeroaselor calitati pe care le au, castanele comestibile sunt frecvent gasite in unele diete. Ele au un continut foarte scazut de colesterol si au o functie importanta in reglarea digestiei. Din aceste motive, sunt o alegere perfecta pentru persoanele care vor sa isi pastreze silueta.
Ce trebuie sa facem pentru a ne umple casa de miros de castane coapte? Nimic mai simplu. Cumparati castane. Cate doriti.
Le crapati cu cutitul pe o parte. Atentie sa nu va taiati. Este necesar sa facem acest lucru pentru ca altfel vor exploda. Apa din castane, in contact cu temperatura inalta, va creste presiunea sub coaja si vor exploda!
Le-am punti pe aragaz intr-o oala de tuci la foc mare. Le miscati din cand in cand cu o lingura de lemn sa se faca bine pe toate partile. Eu nu le-am tinut pe foc mai mult de 10 minute. Coaja trebuie sa se intareasca si sa devina casanta, iar crapaturile facute cu cutitul sa se deschida putin.
In mod normal ele se coc pe jar in niste site metalice care se scutura periodic, dar cum eu nu am dispus de asa ceva, am improvizat. Si s-au copt perfect. Nu va pot descrie gustul, aroma si mirosul, tebuie sa incercati! Va doresc o toamna frumoasa si imbelsugata!
100 de grame de castane coapte contin: 200 calorii, 3 gr proteine, 2 gr. lipide, 34 gr carbohidrati.
Tips: daca le decojim si le maruntim, putem sa le aduagam in prajituri sau salate.
sursa: Dietetik
taguri: castane coapte
beautycafe
Cele mai noi discuţii
- Noutati Mineralium Dead Seapostat în Îngrijire ten
- Cum te ajuta somnul de frumusete?postat în Îngrijire ten
- Oje NYC! postat în Păr, tunsori, coafuri
- “Achtung, baby!” – o noua colectie semnata Gina Butiucpostat în Stil de viaţă, modă
- Colectia de ciocolata de la Wellaton - clipe de neuitat postat în Păr, tunsori, coafuri
- Cum sa tratezi iritatiile pieliipostat în Tratamente look (ten, ochi, buze, proceduri cosmetice)
- Ceai alb pentru un ten luminospostat în Îngrijire ten
- Somon marocanpostat în Reţete
- Expo Mariage: nunti pe toate gusturilepostat în BeautyBride: mirese, nunţi
- Tehnologia Power-Plate, secretul revolutiei în industria frumusetii, sportului si wellnessului din întreaga lume, în premiera în Româniapostat în Noutăţi, evenimente
beautycenter.ro
beautycenter.ro este primul site de beauty din Romania, lansat în 2003. Suntem partenerul online al companiilor din domeniul frumuseţii si promovăm informaţii şi servicii de calitate.
Catalogul nostru cuprinde peste 2500 de companii:
- saloane si centre de infrumuseţare
- clinici de chirurgie estetică
- săli de fitness şi aerobic
- stilişti, nutriţionişti, esteticieni