Pui Piccata

16 martie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Pui Piccata

Piccata e un mod italian de a prepara carnea sau peștele. Cea mai populară variantă e cea a puiului Piccata (chicken piccata), dar in Italia e destul de populară și varianta cu vițel (piccata di vitello). Cert e că eu am văzut-o într-un film, mi-a plăcut cum sună, am încercat-o ieri și am fost extrem de încântat.

Ingrediente (pentru 2 porții)

•4 felii de piept de pui
•100 g făină
•2 linguri de parmezan ras
•3 linguri de unt
•2 căței de usturoi
•100 ml vin alb sec
•zeama de la o lămâie
•2 linguri de capere
•1 lingură de pătrunjel verde tocat
•sare, piper
•opțional, ca garnitură, mămăligă sau orez
 

Într-o farfurie adâncă, am amestecat făina cu parmezanul ras pe răzătoarea mică, cu sare și cu piper. Am spălat feliile de pui, apoi le-am șters cu hârtie absorbantă și le-am "tapetat" cu amestecul de făină și parmezan. În tigaie am topit 2 din cele 3 linguri de unt. Am pus puiul la prăjit, până a căpătat o culoare aurie (cam 3 minute pe fiecare parte). L-am scos apoi pe-o farfurie și l-am acoperit cu folie de aluminiu, să rămâmă cald. În locul lui, am pus usturoiul tăiat mărunt. Am pus apoi vinul și zeama de lămâie și am lăsat până lichidul s-a redus la jumătate. După care am adăugat caperele și pătrunjelul tocat. Imediat, am pus în tigaie și cea de-a treia lingură de unt, să "închid" sosul.
Când s-a topit, am turnat sosul peste feliile de pui. Ca garnitură, am făcut o mămăligă simplă în care am amestecat 3-4 linguri de cașcaval ras. Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: pui, parmezan, capere, unt, usturoi, vin alb

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!