Ciuperci umplute

02 February 2010 | Autor: Madalina Stama

Ciuperci umplute

Imi amintesc c-atunci, cand eram mica, ajunsa la munte, imi placea sa scormonesc padurile dupa ciuperci. Tresaream de bucurie oridecare ori gaseam cate una si o studiam cu maxim interes. Nu va imaginati ca scopul expeditiei era acela de aprovizionare a bucatariei, nicidecum. Ci mai degraba de a invata alte exemplare, fie ele comestibile ori nu.

Nu ma pot declara o mare fana a ciupercilor, insa pot spune ca am invatat de curand o reteta delicioasa, tare mi-a placut, si-am zis sa v-o impartasesc. Asfel pentru patru portii de ciuperci umplute aveti nevoie de: 275 de grame de ciuperci (mari), 2 catei de usturoi, coaja de la maie (la de o lamaie intreaga), 40 de grame de pesmet (din faina integrala), 1 lingura cu maghiran (proaspat, tocat marunt), 1 lingura cu patrunjel (proaspat, tocat marunt), 3 linguri cu ulei extravirgin, sare, piper (negru, macinat), cateva felii de lamaie si fire de patrunjel. Prima data asigurat-va ca nu va lipseste vreun ingredient din lista de mai sus. Si daca le aveti pe toate nu va mai ramane decat sa va imbracati frumusetel cu sortul si boneta pentru ca, pret de cateva minute sa fiti bucatari.

 Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi luati ciupercile, arati-le un pic de “afectiune”. Stergeti-le cu o carpa umeda(ca cine stie pe unde au stat micutele de ele) si apoi cu precizie si fara mila taiati-le cotoarele si indepartati-le cojitele. Vine si randul usturoiului. Zdrobiti cateii, amestecati-I cu sucul de lamaie, coditile ciupercutelor, pesmetul, condimentele si ½ de lingurita cu ulei. Adaugati sare, piper si amestecati bine-bine de tot. 

Apoi, luati o tava si ungeti-o cu 2 lingurite cu ulei. In tava, cu multa grija, veti aseza ciupercile. Dar, nu uitati sa le umpleti cu pasta obtinuta anterior. Dupa ce le-ati umplut, stropiti-le cu restul de ulei de masline extravirgin. Astfel, va asigurati ca nu  se ard si vor deveni mai delicioase. Odata ajunse in cuptor, ciupercile vor sta acolo cam 15 minute, ideajuns sa devina moi si sa delicioase. Toata munca o fac condimentele (sarea, piperul, sucul de lamaie, dar si uleiul de masline). 

Dupa ce s-au scurs pe ceas cele 15 minute, se scot ciupercile din cuptor (ca doar nu vreti sa le mancati scrum) si se dichisesc (a se intelege prin dichisit, aranjat frumos) cu feliile de lamaie si fire de patrunjel. 

Sa aveti pofta!

sursa: Dietetik.ro

taguri: ciuperci, retete, patrunjel, pesmet

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!