Prăjitura zăpezii

11 ianuarie 2012

Prăjitura zăpezii

 Ingrediente

nucă de cocos
Foile la prăjitura zăpezii
6 linguri ulei
8 linguri zahăr
8 linguri lapte
1 ou
1 lingură amoniac
450 grame făină
sare
Crema la prăjitura zăpezii
1/2 litru lapte
8 linguri făină
250 grame zahăr pudră
200 grame unt
4 plicuri zahăr vanilat
 
Foile la prăjitura zăpezii
 
Ingrediente
6 linguri ulei
8 linguri zahăr
8 linguri lapte
1 ou
1 lingură amoniac
450 grame făină
sare
 
Mod de preparare
Laptele se încălzeşte puţin, apoi se dizolvă amoniacul în laptele călduţ.
Se adaugă oul, zahărul, uleiul, puţină sare şi făina. Se frământă şi se lasă aluatul timp de 2-3 ore, să se odihnească.
Se împarte aluatul în 4 părţi egale, se întinde câte o foaie din fiecare şi se coace pe dosul tăvii unse cu ulei şi tapetată cu făină. Recomand folosirea unei tăvi cu dimensiunile 360x300 mm (tava de la aragaz). Foaia se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiţă. Se coace la 175 grade timp de 15 minute. După ce se răcesc, foile se umplu cu cremă.
 
Crema la prăjitura zăpezii
 
Se amestecă laptele cu făina şi se fierbe până se îngroaşă, amestecând continuu ca să nu se prindă de fundul cratiţei.
Se lasă să se răcească, apoi se mixează împreună cu zahărul pudră, untul moale şi zahărul vanilat.
Foile se umplu cu cremă.
Deasupra, peste un strat subţire de cremă, se presară nucă de cocos (sau se poate pune ciocolată albă rasă).
Se lasă prăjitura până a doua zi, pentru ca foile să se înmoaie de la cremă.
 
Se taie după preferinţă.
 

 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: prajitura zapezii, nuca de cocos, lapte, ou, zahar, faina

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!