Rosiile, un deliciu

30 august 2010 | Autor: Meda

Rosiile, un deliciu

Ce-mi place la vara e ca se gasesc legume pe toate drumurile, dar mai ales in gradina unor prieteni, care imi aduc si mie atunci cand vin in vizita. Si nici o rosie de la piata, ori din Turcia ori de pe cine stie ce alte meleaguri, nu se compara cu rosiile de gradina. Chiar daca nu arata ca-n reviste, au un gust de o savoare inconfundabila.
Cum sezonul rosiilor este in toi, ce ar fi mai potrivit sa punem pe masa, decat tot soiul de mancaruri cu si din rosii? Iar daca crezi ca rosiile sunt bune doar la salate si bulion, n-ai incercat rosiile prajite, placinta cu rosii sau rosiile umplute.
Daca am trezit interesul papilelor tale gustative, nu ramane decat sa citesti retetele mai jos si sa le incerci si tu, fiindca sunt foarte-foarte simple!


1.rosii prajite

Taie rosiile in felii rotunde nu foarte subitiri si pune-le la prajit, preferabil intr-o tava din teflon, pentru a nu fi necesar uleiul. Cand incep sa se rumeneasca, condimenteaza-le cu putin oregano sau busuioc uscat. Pe o tava pune felii de paine cu branza, iar deasupra aseaza rosiile pe care tocmai le-ai prajit. Pune tava la cuptor pentru aproximativ 5 minute si serveste-le apoi calde.

2. placinta cu rosii

Ai nevoie de:
 - aluat de placinta, pe care il poti cumpara de la supermarket
-  o jumatate de ceapa taiata cat mai marunt
- 4 rosii pe care le tai pe jumate, le storci putin de zeama in exces, apoi le tai cubulete mici
- mozarella (cantitatea – dupa gust)
- sos iute
- sare si piper
Incalzeste bine cuptorul si apoi baga la rumenit aluatul, timp de 10 minute la foc potrivit, pana capata o culoare aurie. Adauga ceapa si rosiile. Separat, intr-o farfurie, amesteca bine mozarella cu sosul iute, sarea si piperul. Poti adauga si putin ulei de masline. Apoi varsa pasta obtinuta, peste placinta si mai las-o inca 20 de minute la cuptor. Asta-i tot!

3. rosii umplute

Un aperitiv delicios si foarte sanatos, rosiile umplute sunt la fel de usor de facut ca si retetele de mai sus. Se taie rosia pe jumate, pe verticala si se scobeste, punand pulpa rosiei separat, intr-un bol. In acelasi bol se adauga branza de vaci sau mozarella cu marar, usturoi taiat marunt si piper. Amesteca totul si dupa ce obtii o crema, umple rosiile cu ea. In final, baga-le la cuptor timp de 10 minute si serveste-le dupa ce se racesc. O minunatie!
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: rosii, retete, vegetarian, alimentatie, placinta de rosii, rosii umplute, rosii prajite

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!