Nutriţie » Reţete
Rosiile, un deliciu
30 august 2010 | Autor: Meda
Ce-mi place la vara e ca se gasesc legume pe toate drumurile, dar mai ales in gradina unor prieteni, care imi aduc si mie atunci cand vin in vizita. Si nici o rosie de la piata, ori din Turcia ori de pe cine stie ce alte meleaguri, nu se compara cu rosiile de gradina. Chiar daca nu arata ca-n reviste, au un gust de o savoare inconfundabila.
Cum sezonul rosiilor este in toi, ce ar fi mai potrivit sa punem pe masa, decat tot soiul de mancaruri cu si din rosii? Iar daca crezi ca rosiile sunt bune doar la salate si bulion, n-ai incercat rosiile prajite, placinta cu rosii sau rosiile umplute.
Daca am trezit interesul papilelor tale gustative, nu ramane decat sa citesti retetele mai jos si sa le incerci si tu, fiindca sunt foarte-foarte simple!
1.rosii prajite
Taie rosiile in felii rotunde nu foarte subitiri si pune-le la prajit, preferabil intr-o tava din teflon, pentru a nu fi necesar uleiul. Cand incep sa se rumeneasca, condimenteaza-le cu putin oregano sau busuioc uscat. Pe o tava pune felii de paine cu branza, iar deasupra aseaza rosiile pe care tocmai le-ai prajit. Pune tava la cuptor pentru aproximativ 5 minute si serveste-le apoi calde.
2. placinta cu rosii
Ai nevoie de:
- aluat de placinta, pe care il poti cumpara de la supermarket
- o jumatate de ceapa taiata cat mai marunt
- 4 rosii pe care le tai pe jumate, le storci putin de zeama in exces, apoi le tai cubulete mici
- mozarella (cantitatea – dupa gust)
- sos iute
- sare si piper
Incalzeste bine cuptorul si apoi baga la rumenit aluatul, timp de 10 minute la foc potrivit, pana capata o culoare aurie. Adauga ceapa si rosiile. Separat, intr-o farfurie, amesteca bine mozarella cu sosul iute, sarea si piperul. Poti adauga si putin ulei de masline. Apoi varsa pasta obtinuta, peste placinta si mai las-o inca 20 de minute la cuptor. Asta-i tot!
3. rosii umplute
Un aperitiv delicios si foarte sanatos, rosiile umplute sunt la fel de usor de facut ca si retetele de mai sus. Se taie rosia pe jumate, pe verticala si se scobeste, punand pulpa rosiei separat, intr-un bol. In acelasi bol se adauga branza de vaci sau mozarella cu marar, usturoi taiat marunt si piper. Amesteca totul si dupa ce obtii o crema, umple rosiile cu ea. In final, baga-le la cuptor timp de 10 minute si serveste-le dupa ce se racesc. O minunatie!
sursa: beautycenter.ro
taguri: rosii, retete, vegetarian, alimentatie, placinta de rosii, rosii umplute, rosii prajite
beautycafe
Cele mai noi discuţii
- Noutati Mineralium Dead Seapostat în Îngrijire ten
- Cum te ajuta somnul de frumusete?postat în Îngrijire ten
- Oje NYC! postat în Păr, tunsori, coafuri
- “Achtung, baby!” – o noua colectie semnata Gina Butiucpostat în Stil de viaţă, modă
- Colectia de ciocolata de la Wellaton - clipe de neuitat postat în Păr, tunsori, coafuri
- Cum sa tratezi iritatiile pieliipostat în Tratamente look (ten, ochi, buze, proceduri cosmetice)
- Ceai alb pentru un ten luminospostat în Îngrijire ten
- Somon marocanpostat în Reţete
- Expo Mariage: nunti pe toate gusturilepostat în BeautyBride: mirese, nunţi
- Tehnologia Power-Plate, secretul revolutiei în industria frumusetii, sportului si wellnessului din întreaga lume, în premiera în Româniapostat în Noutăţi, evenimente
beautycenter.ro
beautycenter.ro este primul site de beauty din Romania, lansat în 2003. Suntem partenerul online al companiilor din domeniul frumuseţii si promovăm informaţii şi servicii de calitate.
Catalogul nostru cuprinde peste 2500 de companii:
- saloane si centre de infrumuseţare
- clinici de chirurgie estetică
- săli de fitness şi aerobic
- stilişti, nutriţionişti, esteticieni