Pui cu mango

11 aprilie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Pui cu mango

De obicei, când mi-e poftă de vreo chinezărie, răsfoiesc Rețetele lui Radu. Ieri am dat peste acest pui cu mango, la care am poftit intens de îndată. Am adaptat (puțin) rețeta la ce-aveam eu la îndemână și de ea am lipit un orez basmati, ca să-i dau o tentă de multiculturalitate :)

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 800 g piept de pui dezosat, fără piele, feliat
  • 1 mango
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 cm de rădăcină de ghimbir
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei iute roșu (dar eu am folosit o jumătate de linguriță de pastă de curry roșu, ca aici)
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de sos Hoi Sin
  • 2 cepe verzi
  • ulei
  • opțional, orez basmati ca garnitură

Rețetă

Mai întâi, am pregătit ingredientele. Am tăiat ceapa peștișori, am zdrobit usturoiul, iar ardeiul gras, morcovul și ghimbirul le-am tăiat bastonașe. Am curățat mango și l-am tăiat cubulețe. La final am tăiat feliile de piept de pui fâșii. Apoi am încins 2 linguri de ulei în wok și am pus ceapa, pe foc mare, iar dupa 30 de secunde am pus și usturoiul și ghimbirul. După alte vreo 30 de secunde am pus morcovul. Am amestecat cam un minut, apoi am pus sosul de soia...... și apoi bastonașele de ardei gras. Am mai amestecat un minut, după care am pus pieptul de pui tăiat fâșii și sosul Hoi Sin.

Am lăsat cam 4-5 minute să se facă puiul, amestecând într-una. După care am pus cuburile de mango. Am mai amestecat 1 minut, și la urmă am pus ceapa verde (doar partea albă) tăiată pe lungime. Am scos minunea pe farfurie. Alături, am pus orezul basmati amestecat cu puțin sos de soia.

Poftă bună :) 

sursa: Ebucataria.ro

taguri: pui, mango, soia, morcov, ardei gras, ghimbir, ceapa, sos Hoi Sin

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!