Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

06 octombrie 2011

Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

Ingrediente:
•300 mililitri vin roşu
•125 grame zahăr
•coajă de portocală
•suc de portocală
•4 pere coapte, mari
•175 grame ciocolată
•150 mililitri frişcă
•25 grame zahăr
•150 mililitri apă

Mod de preparare:
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5 minute.
Perele se curăţă de coajă, păstrându-se codiţa.
Perele se pun în sirop şi se fierb 20 de minute, până se înmoaie. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească perele în sirop.

Când sunt reci, se scot, se strecoară siropul, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă frişca lichidă, ciocolata şi cele 25 g zahăr. Se lasă la foc mic până se topeşte ciocolata.
Se aşează perele pe farfurie, se acoperă cu sos de ciocolată.
 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: pere, vin, ciocolata

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!