Negresă cu crema de vanilie

22 decembrie 2011

Negresă cu crema de vanilie

 Ingrediente

450 grame făină
255 grame zahăr
50 grame cacao
470 mililitri lapte de soia sau apă
250 mililitri ulei
1 plic praf de copt
2-3 plicuri zahăr vanilat
glazura de la Dr. Oetker
Crema de vanlie cu lapte de soia
300 mililitri lapte de soia
150 grame zahăr
50 grame amidon
esenţă de vanilie
 
Mod de preparare
 
Crema de vanlie cu lapte de soia
 
Laptele se amestecă cu zahărul. Se adaugă amidonul, se omogenizează, după care se pune la foc mic până se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească puţin. Se adaugă esenţa de vanilie.
Făina se amestecă cu zahărul, cacaua, praful de copt şi zahărul vanilat.
Se adaugă uleiul şi laptele (apa). Se amestecă.
Se coace în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, la 200 grade timp de 45 de minute. (se face testul cu scobitoarea).
După ce s-a răcit, blatul se taie pe jumătate şi se unge cu crema de vanilie, rece.
Se pune şi cealaltă jumătate de blat.Deasupra se pune glazura preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se lasă să se întărească glazura, după care se porţionează.
 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: negrese, cacao, zahar vanilat, vanilie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!