Musaca de curcan

02 februarie 2011

Musaca de curcan

Ingrediente:
•1 aripă de curcan sau piept de curcan
•2-3 cartofi
•100 grame iaurt gras
•200 grame unt
•100 grame telemea
•100 grame caşcaval ras
•2 ouă
•sare

Mod de preparare:
Se fierbe carnea de curcan, se scoate din oală şi se pun cartofii la fiert în aceeaşi zeamă cu sare. Se face un piure din cartofi fierţi, restul de unt şi un praf de sare.
Într-o cratiţă se amestecă pe foc iaurtul cu 100 grame unt şi telemeaua bine sfărâmată, până se obţine un sos alb.
Sosul se ia de pe foc şi se adaugă ouăle bătute.
Se unge o tavă cu puţin unt, se pune carnea tăiată cubuleţe, apoi se adaugă sosul alb.
Se pune caşcavalul ras peste sosul alb, iar deasupra se fac gogoloaie din piure cu ajutorul unui şprit.
Se dă la cuptor 20 minute.
 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: curcan, musaca, cartofi

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!