Chipsuri de casa

03 mai 2011 | Autor: Andrei Crivat

Chipsuri de casa

Am profitat de faptul că am primit cadou de la Moulinex un super aparat. Se numește Fresh Express și știe să răzuiască, să felieze și să macine cam orice. Eu l-am folosit - întâiași dată, pentru prima oară - la chipsurile astea de cartofi, care înlocuiesc cu mult succes orice chipsuri din magazine.

Ingrediente (pentru o porție)

  • 1 cartof mare
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 1 linguriță de boia iute
  • 1 linguriță de rozmarin tocat
  • 1 linguriță de cimbru tocat
  • ulei pentru prăjit

Rețetă

Fresh Express ăsta e un aparat mic, compact, ușor de manipulat. Are 5 conuri, fiecare pentru o altă operațiune, cu culori distinctive: măcinare, răzuire grosieră, răzuire fină, feliere grosieră, feliere fină. Eu l-am folosit pe cel verde deschis, pentru feliere fină. Am curățat cartoful și l-am băgat în aparat. În câteva secunde aveam câteva feli subțiri de cartof, de grosime egală. Am pus feliile de cartofi la prăjit în ulei încins. Când s-au rumenit, le-am scos și le-am lăsat într-un castron să se scurgă uleiul. În timp ce se prăjeau, am măcinat boabele de ienibahar, cimbrul, rozmarinul (toate la un loc) și le-am amestecat cu boiaua. Apoi am presărat acest amestec peste chipsuri. Evident că vă puteți juca cu aromele după cum doriți și poftiți. Apoi le-am combinat cu crema de brânză. Chipsurile astea sunt foarte gustoase și mult mai sănătoase decât cele de pe rafturile magazinelor. Plus că se fac rapid și le puteți ronțăi între mese. Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: chips

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!