Briose de dovleac

10 noiembrie 2009 | Autor: Diana Borca

Briose de dovleac

N-am prea gatit eu cu dovleac dar dupa experienta aceasta cu briosele, cu siguranta o voi mai face! :) Am aflat astfel, ca se poate face si altceva decat placinta din dragalasul dovleac portocaliu.

Ingrediente:

    • 250gr faina
    • 175gr zahar
    • 1 plic praf copt
    • 250ml lapte
    • 90ml ulei
    • Un castronel de dovleac razalit mic (sau piure de dovleac daca gasiti la conserva)
    • O lingurita scortisoara
    • Un varf de cutit de praf de ghimbir
    • 1 ou

Cu briosele e foarte simplu. Se amesteca ingredientele uscate(faina, praf copt, dovleac, scortisoara, ghimbir), apoi seprat ingredientele umede (oul batut cu zahar, laptele, uleiul) si se pun toate la un loc.

Iese o compozitie ceva mai groasa decat cea de clatite, care se toarna in formele pentru briose. Pentru aspect, e bine sa aveti si forme de hartie pe care sa le ungeti usor cu unt (ca sa nu se lipeasca prea tare).

Briosele stau la cuptorul preincalzit cam 20 minute.

Cand le scoatem din cuptor se lasa 5-10 minute la zvantat si de-abea apoi le desprindem din forma.

Acestea au iesit o minunatie! S-aveti pofta!

sursa: Dietetik

taguri: dovleac, placinta

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!