Alivanca

18 aprilie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Alivanca

Asta e o mâncare pe care o făcea mama când eram mici. Și ne plăcea rău de tot. Am mai mâncat și prin alte părți, da' zău că nicăieri nu am găsit vreo alivancă la fel de bună - poate și pentru că asta-i varianta cu care, practic, am crescut. Una peste alta, e ușor de făcut, gustoasă și sățioasă.

Ingrediente

  • 3 linguri de mălai
  • 3 linguri de făină
  • 1 pahar (200 ml) de lapte
  • 200 ml iaurt
  • 4 gălbenușuri
  • 4 albușuri
  • 100 g brânză de oaie
  • 25 g unt
  • opțional, o linguriță de boia

Rețetă

Prima dată, am amestecat făina cu mălaiul. Apoi, am turnat peste ele laptele fierbinte. Am amestecat bine să nu rămână cocoloașe și am lăsat să se răcească. Când s-a răcit, am pus 4 gălbenușuri, brânza, iaurtul și untul. Am amestecat din nou totul. Am pus și puțină boia iute, pentru culoare și pentru că îmi place picant. Apoi am bătut 4 albușuri spumă - pe care am turnat-o peste restul ingredientelor. Am amestecat încet, de jos în sus, până s-a uniformizat totul. La urmă am pus compoziția într-o cratiță unsă bine cu unt. Am dat cratița la cuptor până când s-a rumenit (cam 20 de minute, poate 25, la foc mediu spre mic). N-am rezistat tentației și am tăiat-o cât încă era fierbinte.  Dacă o lăsam să se răcească, arăta mult mai sexy. Oricum, chiar și așa, a fost încântătoare. Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: alivanca, faina, lapte, galbenus, branza oaie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!