Cum sa elimini zaharul din alimentatie fara sa-i simti lipsa

25 septembrie 2008

Cum sa elimini zaharul din alimentatie fara sa-i simti lipsa

     Se stie ca zaharul ingrasa, dar cel mai grav e ca dauneaza sanatatii. Multi dintre noi insa nu reusesc sa renunte la el sau o fac cu greutate. Pentru ca organismul sa nu perceapa aceasta schimbare ca pe una drastica, e bine sa o faci treptat.

     1. renunta sa mai pui zahar in laptele cu cereale sau in cafeaua de dimineata. Iar cand spunem zahar inseamna de orice fel, fie el brun, alb sau tos. Pune putina miere, pentru inceput.

     2. fa un efort si redu painea, baghetele, pastele si alte fainoase, fiindca toate contin ingrediente care odat a asimilate in organism, se transforma in zahar.

     3. evita bauturile sau snack-urile fara grasimi (fat free); chiar daca nu contin grasimi, au in schimb din abundenta zahar.

     4. nu manca mai mult de unul-doua fructe pe zi; fructele contin zaharina multa, in special ciresele, zmeura, pepenii. Cu toate acestea nu trebuie eliminate complet.

     5. citeste etichetele si ingredientele fiecarui aliment; pentru a reduce zaharul trebuie intai sa il localizezi.

     6. daca vrei sa aflii cantitatea de zahar dintr-un aliment, cauta pe eticheta ” total zahar” si imparte cantitatea la 4. rezultatul reprezinta numarul de lingurite de zahar pe care il ingerezi de fapt.

     7. redu cantitatea de suc de fructe la un pahar pe zi, preferabil de portocala

     In mod normal, daca urmezi pasii de mai sus, organismul nu va ajunge sa se simta privat de ratia zilnica de zahar cu care fusese obisnuit, extragandu-si din alimente doar necesarul de glucoza.

sursa: beautycenter.ro

taguri: zahar, alimentatie, nutritie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!