"Chimicalele" din broccoli si ceapa te apara de cancer

19 ianuarie 2005 | Autor: Mihaela Preda

"Chimicalele" din broccoli si ceapa te apara de cancer

     Specialistii le numesc “phytochemicals”, in traducere “chimicalele plantelor”. Iar cele continute de fasole, broccoli, citrice, usturoi si ceapa sunt inamicul numarul 1 al cancerului.

 

     Studii realizate pe parcursul a 20 de ani au dus la concluzia ca oamenii care maninca mai multe legume, cu precadere cele mentionate mai sus, prezinta un risc minim de a dezvolta infectii canceroase.

     Astfel, usturoiul si ceapa ajuta organismul la eliminarea potentialelor substante cancerigene din organism.

     Broccoli si varza de Bruxelles blocheaza substantele cancerigene astfel incit acestea nu mai pot ataca celulele sanatoase. Fasolea boabe sau cea pastai previne aparitia si dezvoltarea unor eventuale tumori. Aceste alimente pot fi consumate atit in stare naturala (cele care se preteaza) cit si fierte sau coapte.

     Asa ca maninca mult mai multe legume si fructe, in fiecare zi, nu de alta dar deocamdata nu exista pastila care sa sintetizeze aceste “chimicale” ale plantelor, aparitia unei astfel de pilule fiind preconizata peste 10 ani cel putin. In plus, nici un fel de medicament nu poate suplini ceea ce natura a creat, pentru a te apara.

sursa: beautycenter.ro

taguri: chimicale, broccoli, ceapa

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!