Saptamana modei, la Paris

25 ianuarie 2005 | Autor: Mihaela Preda

Saptamana modei, la Paris

     Luni, 24 ianuarie, a debutat saptamina modei, la Paris. Colectiile primavara-vara 2005 ale celor mai renumite case de moda si designeri vor fi prezentate, in prezenta a peste 1500 de jurnalisti de specialitate, tot pe atitia experti in design vestimentar si zeci de vedete din intreaga lume. La toate prezentarile vor fi invitati oaspeti de onoare, prezenta la show fiind extrem de restrictiva. Si pentru designeri participarea la acest festival este limitata, din cauza costului foarte mare ce trebuie platit in acest sens: 2 milioane dolari pentru o prezentare care, in medie, dureaza o jumatate de ora. Este motivul pentru care case precum Versace, Givenchy, Ungaro, nu sunt prezenti, anul acesta, pe podium. 

     Printre cei care participa pentru prima oara la saptamina modei de la Paris se numara designerul italian Giorgio Armani, a carui colectie prezentata chiar in prima zi, a primit urale de la Penelope Cruz, Claudia Cardinale, Olivier Martinez. Deseori criticat fiindca nu tine cont de tendintele modei, Armani este in prezent cel mai bine vindut designer, ale carui rochii de seara se vind cu pina la 10.000 dolari fiecare. La cei 70 de ani ai sai, Armani declara ca a decis sa isi prezinte noua colectie si la Paris din dorinta de a relansa moda haute couture, a hainelor unicat, croite pe masura fiecarei persoane in parte, chiar daca asta inseamna mai mult timp de lucru si investitie mai mare.

     La acest eveniment mai sunt asteptati, printre altii, Christian Dior, Valentino si Chanel, despre care se zvoneste ca a pregatit o colectie de amploare, in stil Madam Pompadour.

taguri: moda, Paris

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!