Marile companii refuza semnarea acordului pentru cosmetice sanatoase

03 februarie 2007 | Autor: Daiana Arpad

Marile companii refuza semnarea acordului pentru cosmetice sanatoase

   Cateva zeci de companii de cosmetice si produse de ingrijire corporala au acceptat sa semneze<!--topnews--> „Acordul pentru fabricarea de cosmetice sanatoase”, initiat de Coalitia Internationala pentru Sanatate Publica. Semnatarii au un termen de 3 ani ca sa gaseasca alternative la chimicalele continute de produsele cosmetice, chimicale care au efecte negative asupra sanatatii, cum ar fi dereglarile hormonale.

    Uniunea Europeana a interzis multe substante toxice care se regaseau in produsele de ingrijire, dar ingredienti asemanatori sunt inca folositi legal in SUA. Printre cei care au acceptat sa semneze acest acord se numara: The Body Shop, Burt's Bees, Kiss My Face. Cei care au refuzat insa sa semneze sunt si cei mai mari producatori: L'Oréal, Revlon, Estée Lauder, Gap, Avon, OPI, Procter & Gamble.

    Potrivit statisticilor efectuate de Coalitia Internationala pentru Sanatate Publica, in SUA fetele si femeile consuma in medie 12 produse cosmetice zilnic. Angajatii saloanelor de frumusete, care au contact de citeva ori pe zi cu vopsea de par, oja, solventi, sunt chiar mai expusi la diverse boli ca urmare a toxicitatii inhalate.

taguri: cosmetice, toxic

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!