Solutia de intretinere preferata a lentilelor de contact: AOSept® Plus

30 ianuarie 2009 | Autor: Carmen Orzea, consultant PR

Solutia de intretinere preferata a lentilelor de contact: AOSept® Plus

Este concluzia unui studiu realizat de catre Institute for Eye Research - actualizat in august 2008, privind gradul de colorare a corneei in functie de solutiile de intretinere utilizate pentru diferite tipuri si marci de lentile de contact. Vizand stabilirea gradului de compatibilitate dintre lentilele de contact cu solutiile multifunctionale de intretinere a acestora, studiul - cunoscut in mediul profesional sub denumirea de 'Andrasko Staining Grid' (www.staininggrid.com)*, constituie baza realizarii unui ghid complet pentru specialisti si purtatorii de lentile de contact.

Gradul de colorare a corneei - componenta importanta a oricarui examen ocular de rutina, este evaluat prin aplicarea unei substante de contrast pe suprafata oculara, fiind astfel relevate celulele corneene 'devitalizate', respectiv zonele afectate. Cauzele pot fi: mecanice, de expunere, metabolice, toxice, alergice, infectioase.

Cel mai SCAZUT grad de colorare a corneei (in medie doar 1%), indiferent de tipul materialului din care sunt realizate lentilele de contact pe care s-au efectuat testele, a fost constatat in combinatia cu solutia AOSept Plus (CIBA Vision).
Rezultatele studiului nu reprezinta din acest punct de vedere o surpriza pentru specialistii din domeniu, surpriza constand in nivelul crescut de incompatibilitate intre anumite marci de lentile de contact si solutiile de intretinere ale aceluiasi producator.

In afara faptului ca prezinta cea mai mare compatibilitate cu lentilele de contact, AOSept Plus marcheaza... plus dupa plus.
AOSept Plus NU CONTINE CONSERVANTI, ceea ce elimina riscul alergiilor, fiind recomandata si purtatorilor de lentile de contact care prezinta sensibilitate din acest punct de vedere. Spre convenienta purtatorilor de lentile de contact, AOSept Plus NU NECESITA CURATARE IN PALMA si, aspect absolut remarcabil, procentul de indepartare a depunerilor este SUPERIOR solutiilor care implica intretinerea lentilelor de contact prin curatare in palma SI clatire. Activitatea antimicrobiana cu spectru larg a solutiei, precum si prezenta in compozitie a celui mai stabil peroxid (si la temperaturi inalte), presupun din partea purtatorului de lentile de contact doar respectarea a cel putin 6 ore, timp in care lentilele sa fie pastrate in solutie.

Studiile clinice confirma atributele AOSept Plus. Astfel:
80% dintre cei care au testat solutia au constatat ca lentilele lor sunt mai curate comparativ cu utilizarea solutiilor folosite anterior.
68% dintre utilizatori au avut mai putine simptome de ochi uscat si au remarcat o hidratare mai buna a lentilelor.
73% au observat ca se simt mai confortabil cu lentilele.
83% au preferat AOSept Plus solutiilor folosite anterior.

Pentru atentionarea utilizatorului in privinta faptului ca procesul de curatare-dezinfectare a lentilelor SE REALIZEAZA IN PROPRIUL RECIPIENT, flaconul prezinta picurator rosu. Fiecare cutie de solutie contine recipient si disc.

Solicitati specialistului detalii cu privire la gradul de compatibilitate dintre tipurile de lentile de contact pe care le utilizati si solutia de intretinere pentru a beneficia de cea mai sigura si confortabila combinatie.

___________________
* Denumirile pentru Europa ale produselor CIBA Vision ce constituie obiectul studiului sunt: AOSept® Plus pentru Clear Care, respectiv SoloCare Aqua pentru Aquify.

Prin accentul pe inovatie, calitate si parteneriate puternice cu specialisti din domeniul îngrijirii vederii, compania CIBA Vision este lider mondial în cercetarea, dezvoltarea si producerea de lentile de contact si solutii de întretinere pentru lentile de contact.
Optimed va sta la dispozitie cu detalii, materiale de prezentare si consultanta de specialitate în privinta acestora.

Persoana de contact: Carmen Orzea
Telefon: +40-268-471.603
Fax: +40-268-474.079

sursa: OPTIMED SRL, Str. Apollonia Hirscher nr. 11, Brasov

taguri: lentile de contact, ochi

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!