Curs de masaj terapeutic thailandez

01 noiembrie 2010

Curs de masaj terapeutic thailandez

Perioada 13/15 decembrie  2010
Formator: Boris Danisi
Casa Satya , Banu Manta 25, sector 1 Bucuresti

MASAJUL THAILANDEZ traditional isi are originea in timpul lui Buddha. Acesta este o forma de vindecare ce are la baza doua proceduri principale: stimularea prin presiune la nivelul nervilor si centrilor nervosi,  ligamente si tendoane, scopul acestuia fiind deblocarea tensiunilor neuromusculare cat si a centrilor energetici.

La baza masajului Thai sta teoria liniilor energetice care traverseaza corpul. Se spune ca exista 72000 de astfel de linii energetice iar cele mai importante ar fi in numar de 10. Stimularea acestor linii energetice intr-o anumita ordine si prin anumite procedee se obtine o eliberare a fluxului energetic, acesta putand circula liber prin corp. In viata cotidiana acumulam multe tensiuni. Aceste tensiuni nervoase se repercuteaza automat si asupra organismului. Atunci cand suntem anxiosi, tensionati sau nervosi, organismul nostru se afla in alerta,. Muschii sunt incordati, articulatiile fixe, sistemul nervos hipersensibil. Insa aceasta stare permanenta de agitatie si alerta influenteaza intreaga structura neuromusculara si viscerala. De la simple contracturi musculare locale se poate ajunge la contracturi musculare pe suprafete mari, la calcifieri osoase, afectiuni ale sistemului digestiv, circulator sau nervos.

Tehnica masajului Thailandez prezinta cunoasterea miscarilor interioare ale corpului. Prin manevre mecanice, prin atingeri si stimulari ale centrilor energetici cat si a meridianelor energetice, sistemul neuromuscular reactioneaza reflex, stimuland puternic echilibrarea functiilor organismului. Masajul Thailandez traditional este aplicat pe o saltea la nivelul pardoselei, iar clientul este complet imbracat, nefiind necesara folosirea uleiului de masaj. Sunt folosite mainile, talpile, coatele, genunchii si chiar umerii. Terapeutul se implica total in acest proces armonios, efectul acestui tip de masaj fiind unic, relaxant si energizant. Datorita manevrelor de intindere musculotendinoasa ( stretching) musculatura devine mult mai flexibila, articulatiile isi maresc amplitudinile de miscare pe toate unghiurile iar o serie de presiuni executate pe anumite suprafete ale corpului influenteaza pozitiv functionarea organelor interne.

Beneficiile masajului thailandez sunt numeroase: intareste sistemul imunitar, elibereaza blocajele fluxului energetic, elibereaza durerile si tensiunile musculare, indeparteaza durerile de cap, stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, mareste amplitudinile articulare, contribuind la supletea si armonia corpului.

Masajul thailandez are si o puternica conotatie spirituala, terapeutul formand cu pacientul un singur corp energetic. Toate aceste procesede eliberare a tensiunilor prin diferite presiuni si manevre de streatching, prin manipulari si posturari determina cadrul sau mediul perfect pentru a privi in interiorul nostru. Masajul thailandez poate fi considerat o perla a lumii masajului alaturi de Shiatsu, Tuina, masajul chinezesc si multe alte forme de masaj energetic.
 

sursa: Porta Communication

taguri: masaj thailandez, , flux energetic, curs, Boris Danisi

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!