Produsele solare si gomajul

11 iulie 2007

Produsele solare si gomajul

     Este bine sa faceti un gomaj inainte de bronzare?

     Da, daca gomajul este efectuat cu o saptamana înainte de expunerea la soare. În timpul vacantei petrecute pe plaja, nu este recomandabila executarea lui. De ce? Pentru ca atunci cand pielea este expusa la soare ea se hipercheratinizeaza ca reactie de protectie si se îngroasa. Gomajul, avand proprietatea de a subtia textura pielii, are tendinta sa o împiedice pe aceasta sa reactioneze normal. Prin gomaj are loc, asadar, o diminuare a acestui proces de protectie.

     TIPS:

     Gomajul nu trebuie realizat imediat dupa revenirea din vacanta, ci la aproximativ doua saptamani mai tarziu, pentru ca prin el se înlatura celulele moarte încarcate cu melanina.

     ATENTIE!

     • Nu utilizati parfum sau apa de toaleta înainte de expunerea la soare, pentru ca ele pot antrena o înrosire localizata a pielii, urmata de pigmentarea zonelor pe care au fost aplicate. Diparitia acestei pigmentari poate dura mai multe luni.

     • Nu exgarati protejand pielea în exces. Daca o veti proteja permanent utilizand un produs ecran total, pielea îsi va pierde capacitatea biogica de a se bronza. În schimb, va fi respectata faza de adaptare a pielii la soare, primele expuneri fiind scurte si bine protejate. O data cu trecerea timpului, se poate diminua indicele de protectie, pentru ca pielea se adapteaza, bronzandu-se.

     • Bronzarea are loc si pe timp noros si este chiar puternica cand stratul de nori este subtire si filtreaza mai putin bine razele ultraviolete. Fiti prudenta daca va petreceti vacanta în zone de risc (altitudine montana mare, Tropice) si utilizati un produs solar protector chiar si atunci cand cerul este înnorat.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: gomaj, cosmetica, soare

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!