Pedichiura

26 iulie 2007

Pedichiura

     Fie ca efectuati acest tratament acasa sau in salon iata cativa pasi care sa va asigure un rezultat perfect. Toate esteticienele sunt de acord ca oricare client care vine la pedichiura se simte putin jenat de propriile picioare: fie ca vorbim de calus, formatiuni cornoase, bataturi, unghii mai ciudate sau degete strambe, cu totii au un motiv sa isi ascunda picioarele.

     Proceduri de baza pentru pedichiura

     Pentru a face o pedichiura veti avea nevoie de toate instrumentele pe care le folositi pentru manichiura dar veti inlocui bolul pentru maini cu un bazin pentru picioare. Baia pentru picioare trebuie sa includa cateva picaturi de sapun lichid, uleiuri esentiale, saruri de baie - care vor fi lasate o perioada pentru a-si face efectul.

     Plasati instrumentele pe care le folositi pe un prosop pus la indemana. Veti folosi acelasi tip de procedura ca si in cazul manichiurii, desi veti lucra mai apasat pentru ca pielea este mult mai groasa, iar operatiunea se realizeaza la 180 de grade.

     De asemenea, veti avea nevoie de foarfeca speciala pentru inlaturarea colturilor, cat si spray antiseptic cu care sa curatati inainte si in timpul operatiunii, picioarele. Luati in calcul si utilizarea unor produse create special pentru efectuarea pedichiurii.

     · Inlaturati oja sau lacul de pe unghiile de la picioare.

     · Taiati unghiile drept, rotunjiti-le la colturi pentru a evita patrunderea lor in carne.

     · Plasati ambele picioare in baia pentru picioare si aplicati un masaj daca aparatul pe care il aveti este dotat cu aceasta functie. Lasati picioarele sa stea in baie in jur de 5 minute.

     · Aplicati o solutie pentru inlaturarea cuticulelor si impingeti cuticulele in interior.

     · Utilizati betisoare din lemn de portocal pentru impingerea cuticulelor si pentru a curata colturile. Niciodata nu scormoniti in piele sau intre patul unghiei si carne pentru ca orice leziune poate mai apoi sa sufere o infectie cauzata de bacterii. Nu presati foarte mult cuticulele, riscati sa raniti matricea unghiala.

     · Daca aveti de a face cu un tip de cuticule foarte groase le puteti taia cu ajutorul forfecutei! Atentie la tesuturi, pot cauza sangerare.

     · Repetati operatiunile pentru ambele picioare.

     · Frecati picioarele si degetele cu peria speciala pentru a inlatura reziduurile acumulate.

     · Daca exista calus acumulat nu incercati sa il inlaturati singuri. |n cazul in care dimensiunile sunt reduse puteti incerca sa il inlaturati in mai multe sedinte dar numai in cazul in care pielea este sanatoasa.

     · Masati picioarele cu lotiuni, creme, uleiuri speciale care catifeleaza si hidrateaza. Abia acum puteti incerca sa inlaturati bataturile sau alte leziuni ale pielii, dar numai in limita pe care o aveti ca esteticiene.

     · Stergeti fiecare deget cu un tampon de coton imbibat in alcool pentru a va asigura ca unghia nu mai are nici o solutie uleioasa pe ea.

     · Aplicati un strat de lac, doua de culoare si iarasi unul de lac. Lasati sa treaca cate un minut intre aplicarea straturilor de lac/oja.

     · Daca va e teama ca oja aplicata poate fi stearsa inainte de a se usca puteti folosi separatoare pentru degete. Lasati-le pana cand oja este perfect uscata.

     · Goliti recipientul, curatati cu dezinfectant si uscati. Curatati toate instrumentele folosite.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: pedichiura, unghii

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!