Unghiile si starea de sanatate

27 ianuarie 2011 | Autor: Simona Prisacariu

Unghiile si starea de sanatate

Stiati ca o analiza atenta a unghiilor spune foarte multe lucruri despre sanatate? Mai mult decat atat exista anumite semne care arata cat de bine functioneaza organismul nostru. Desigur, este nevoie de sfatul unui specialist pentru un diagnostic corect, dar e mai bine sa previi decat sa tratezi.

Iata ce spun unghiile despre starea noastra de sanatate:
- Petele albe apar  de obicei  in urma unei traume la nivelul unghiei si dispar cu timpul insa acestea pot fi si un semn de onicoliza (dezlipirea unghiei de patul ei), psoriazis sau eczema. Daca pe langa petele albe observati ca unghiile sunt moi si fragile atunci ar putea fi vorba de hipertiroidism.
- Dungi albe: o dunga alba, groasa ce traverseaza unghia pe orizontal este un semn de intoxicatie.
- Unghii violacee : aceasta culoare poate semnala boli de plamani, boala arterial periferica sau o alta problema de circulatie.
- Unghii ingalbenite: de obicei unghiile ingalbenite apar mai frecvent la fumatori, la persone care utilizeaza lac de unghii inchis la culoare fara a folosi o baza sau la personae care au urmat un tratament indelungat cu tetraciclina. Insa, unghiile ingalbenite si cu radacina violet pot semnala diabetul.
- Unghiile curbate in jos pot indica o afectiune hepatica sau colon iritabil insa ele mai pot semnala faptul ca organismul nu primeste suficient oxigen, mai ales atunci cand capata o nuanta de albastru.
- Unghiile curbate in sus indica de cele mai multe ori o carenta (de fier sau vitamina B12).
- Unghiile casante sunt de obicei rezultatul factorilor inconjuratori (detergenti, frig, lipsa de hidratare) insa pot indica si o carenta de fier, calciu sau vitamina A.
- Unghiile ciupite  indica de cele mai multe ori o afectiune destul de des intalnita: psoriazis.
Este important insa ca atunci cand identificati unul din semnele descrise mai sus sa apelati la un specialist pentru a primi un diagnostic corect si un tratament adecvat!
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: unghii, sanatate, unghii casante, unghii curbate, unghii ingalbenite

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!