Spuma de baie poate provoca migrene

16 septembrie 2006 | Autor: Daiana Arpad

Spuma de baie poate provoca migrene

     In fiecare zi luam contact cu tot felul de chimicale care, desi miros frumos si ne induc senzatia de prospetime si curatenie, ne pot provoca dureri de cap, iritatii ale pielii si chiar cancer. In baia fiecaruia exista sampoane, geluri de dus si tot felul de bilute parfumate pentru baie. Cercetatorii avertizeaza insa, ca dincolo de etichetele frumoase si numele cunoscute ale producatorilor de cosmetice, exista ingrediente care atenteaza la sanatatea noastra.

     Cei care au inlocuit sapunul cu gelul de dus ar trebui sa stie ca acesta se bazeaza pe o formula de detergenti folositi si in industria grea, pentru indepartarea murdariei si uleiului. Diferenta dintre detergentul folosit la gel de dus si cel utilizat in industrie este cam aceeasi ca diferenta dintre bumbac si nylon. Mai bine zis, gelul contine si substante naturale, insa acestea nu contracareaza actinea detergentului fabricat in totalitate din compusi chimici. Bilutele de baie atit de frumos parfumate sunt cele mai daunatoare pielii. Ele provoaca iritatii, iar daca sunt folosite zilnic, dezvolta alergii si cauzeaza migrene. In Statele Unite producatorii au fost obligati sa mentioneze pe fiecare eticheta ca produsele acestea pot provoca iritatii ale pielii si infectii urinare.

     Cum poti ajunge sa faci cancer de piele de la spuma de baie?

     Simplu. Daca o folosesti in mod regulat (aproape zilnic) ingredientii intra in piele (datorita apei calde si aburilor porii se deschid), pielea absoarbe chimicalele, iar prin inspiratie acestea ajung pina in plamini. Substante ca sulfat de sodiu si tetrasodium EDTA pot ajunge, in timp, sa provoace mutatii genetice in organism.
     Cum ne ferim? Folosind mai rar gel de dus si la fel de rar spuma de baie. Limiteaza-te la sapunul clasic, cele cu glicerina sau cu uleiuri vegetale sunt cele mai bune.

     Pasta de dinti cu fluor poate ucide un copil mic

     Nici pasta de dinti nu sta foarte bine la capitolul "chimicale distructive". Cel mai controversat este chiar mediatizatul fluor. American Food and Drug Administration si Swedish National Food Administration au semnalat un fapt ingrijorator: un tub de pasta de dinti cu fluor poate omori un sugar, daca acesta ar ingera continutul. Triclosan este unul dintre ingredientele folosite in compozitia tuturor pastelor de dinti. Este un antibacterian care reduce aparitia placii, a tartrului, dar care in timp dezvolta o bacterie rezistenta la antibiotice si care, odata instalata in mucoasa bucala, provoaca iritatii ale gingiei, singerari si inflamatii.

     Ce trebuie facut? Sa nu pastrezi un tub de pasta de dinti mai mult de 2 luni si sa nu exagerezi cu spalatul pe dinti. De 2 ori pe zi este de ajuns, iar dupa mese te poti clati cu apa.

     Concluzia? Nu tot ce miroase bine este sanatos pentru organism. Inainte de a-ti umple baia cu tot felul de geluri, spume si alte produse cosmetice frumos promovate si ambalate, gindeste-te la detergentul cu care speli aragazul sau vasele. Doar mirosul si ambalajul fac diferenta.

sursa: beautycenter.ro

taguri: cosmetice, estetica, spuma de baie, pasta de dinti

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!