De ce purtam unghii false?

01 iulie 2007

De ce purtam unghii false?

     Mituri legate de unghiile artificiale (false).

     Unghia artificiala imi strica unghia naturala.

     Fals. Unghia „naturala“ este un produs mort al organismului uman. Ultimele tehnici au fost create special pentru a nu dauna in nici un fel organismului uman. In concluzie, produsele nu dauneaza nici unghiei, nici organismului. Unghia naturala poate fi afectata doar de tehnicianul care aplica unghiile false, daca acesta nu a lucrat corespunzator.

     Unghiile false sunt vulgare.

     Fals. Unghiile artificiale pot avea lungimea si forma pe care o dorim. Unghiile artificiale pot arata natural, iar daca sunt corect lucrate nici nu pot fi deosebite de cele naturale.

     Daca porti unghii false nu trebuie sa te mai atingi de nimic.

     Fals. Ne referim la unghiile false aplicate de catre profesionisti in saloanele de specialitate, si nu la cele surogat pe care le gasim insirate pe tarabele din piata. Unghiile false sunt mult mai rezistente decât unghia naturala, iar indeletnicirile casnice nu vor fi afectate.

     Unghiile false sunt scumpe.

     Aplicarea unghiilor false costa in medie 100 - 150 RON. Intretinerea acestora se face la 2 - 3 saptamâni si costa 50 - 65 RON. Daca facem o comparatie cu un serviciu de manichiura, care costa in medie 20-35 RON, si care trebuie facut saptamânal, dintr-un calcul simplu reiese ca unghiile fase nu sunt chiar atât de costisitoare.

     Unghiile false nu pot fi purtate mai mult de o luna.

     Fals. Cu cât pastram unghiile false mai multa vreme, cu atât unghia naturala arata mai bine dupa ce renuntam la unghiile false, cu conditia sa le intretinem o data la 2-3 saptamâni.
     Daca le punem si le dam jos la perioade mici de timp, unghia naturala are ceva mai mult de suferit din cauza pilirii frecvente (ca sa punem si sa indepartam materialul de protectie, unghia naturala trebuie pilita, pilirea frecventa duce la subtierea unghiei naturale).

     Tehnica Acryl

     Acrylul mai este denumit popular si portelan sau rasina. Este un material dur lipsit de flexibilitate, este recomandat in special persoanelor cu o baza mica a unghiei naturale sau care sunt obisnuite sa isi roada unghiile. Are miros, se intareste la aer, se indeparteaza prin topire cu o solutie speciala ( IBD- Artificial Nail remover).

     Pasi:

     Se dezinfecteaza mâinile clientei (IBD - Nail Prep
     Se creeaza aderenta unghiei naturale printr-o usoara pilire a acesteia si se scurteaza la maxim vârful unghiei (bordul liber) cu o pila de granulatie 180 ( IBD -Emerald file); Granulatie = gradul de abrazivitate al pilei
     Se aplica baza aderenta (IBD - Stick primer)
     Se lipeste tipsul (capsula) sau se aseaza forma, in functie de tipul de serviciu Tipsul se alege in functie de forma unghiei: natural, curved, french, clear. Natural - pentru unghii drepte si patrate Curved - pentru unghii curbe French - pentru o manichiura french impecabila Clear - recomantat daca dorim sa cream design.
     Se aplica protectia de acryl. Protectia de acryl se realizeaza prin amestecul pudrei acrylice care este un polimer ( IBD flex powder) cu lichid acrylic care este un monomer (IBD - Grip monomer) Se inmoaie pensula in lichid, apoi in pudra. Produsul astfel obtinut se intinde pe unghie. Se usuca la aer in 2 - 4 minute. Culori de pudra: IBD Translucent pink (roz), IBD Clear (transparent), IBD Bright White (alb).
     Se finiseaza unghia. In functie de zona pe care o finisam (pilim) alegem granulatia pilei (IBD - Emerald File; Saphire File; Ruby File). Aranjam zona cuticulei - se aplica o crema emolienta care topeste cuticula, apoi impingem cuticula cu un betisor de lemn. Netezim unghia cu un buffer ( IBD - Diamond Buffer) Cream luciu cu un topcoat (lac) protector ( IBD - Acrylic Bright Topcoat). Aplicam ulei de cuticula pentru a hidrata si calma zona cuticulei (IBD - Lavander Cuticle oil).

     Tehnica gel

     - se recomanda persoanelor care doresc un look natural
     - nu se recomanda persoanelor care au baza unghiei foarte mica, isi rod unghiile
     - este un material flexibil
     - nu are miros
     - se usuca (se intareste) prin expunere la lampa UV
     - se indeparteaza prin pilire

     Pasi:

     Se dezinfecteaza mâinile clientei(IBD - Nail Prep).
     Se creaza aderenta unghiei naturale printr-o usoara pilire a acesteia si se scurteaza la maxim vârful unghiei (bordul liber) cu o pila de granulatie 180 ( IBD - Emerald file). Se aplica baza aderenta (IBD - Bonder) care face legatura intre unghia naturala si materialul de protectie. Se expune la lampa UV.
     Se lipeste tipsul (capsula) sau se aseaza forma, in functie de tipul de serviciu Tipsul se alege in functie de forma unghiei: natural, curved, french, clear.
     Se aplica protectia de gel. Daca la acryl amestecul de pudra cu lichid se face pe pensula, la gel, pudra este deja amestecata cu lichidul. Nu trebuie decât sa luam pe pensula cantitatea de gel necesara si sa o intindem pe unghie. (IBD - Builder Gel ) apoi expunem la lampa UV. Deoarece dupa intarirea la lampa UV suprafata unghiei ramâne lipicioasa, trebuie sa degresam cu o solutie speciala (IBD - Cleanser Plus). Culori de gel: IBD Pink (roz) IBD Clear ( transparent) IBD Ultra White ( alb) IBD - Natural.
     Se finiseaza unghia. In functie de zona pe care o finisam (pilim) alegem granulatia pilei (IBD - Emerald File; Saphire File; Ruby File). Aranjam zona cuticulei - se aplica o crema emolienta care topeste cuticula, apoi impingem cuticula cu un betisor de lemn. Cream luciu cu un gel de finisaj (IBD -Ultra Seal) care, de asemenea, se expune la lampa si se degreseaza. Aplicam ulei pe cuticule pentru a hidrata si calma zona cuticulei (IBD - Lavander Cuticle oil).

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: unghii false, manichiura

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!