Bronzarea artificiala are regulile ei

13 februarie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Bronzarea artificiala are regulile ei

     Toti ne-am dori ca si pe timp de iarna sa fim la fel de bronzati ca vara. Cei care schiaza chiar au noroc, fiindca nu de putine ori se intorc de la munte cu obrajii aramii. Ceilalti apeleaza la solarium sau, in cazul femeilor, incearca sa pacaleasca prin pudre si fonduri de ten bronzante.

 

     Despre bronzarea artificiala se stiu, insa, destul de putine lucruri iar oamenii sunt inca reticenti, gandindu-se ca o astfel de expunere la o lumina artificiala ar putea dauna sanatatii.
     In realitate bronzul artificial are aceleasi riscuri ca si bronzul natural. O expunere prelungita duce la arsuri iar daca pielea nu este protejata prin crème specifice se poate ajunge si la cancer de piele. Este adevarat insa ca expunerea repetata la razele unui solarium duce la imbatranirea prematura a pielii si la aparitia ridurilor mult mai devreme decat in cazul expunerii la razele soarelui!
     Diferenta dintre razele UV ale solariumului si cele ale soarelui este ca razele unui solarium sunt de 5 ori mai puternice decat razele soarelui de vara. Ele penetreaza tesuturile pielii in adancime si reduc nivelul colagenului, de aceea pielea expusa de prea multe ori isi pierde vizibil din elasticitate.

     Inainte de a intra in solarium discutati cu un specialist, care va va spune exact cat timp este bine sa stati, la prima sedinta, ce produse sa folositi, in conformitate cu tipul dvs. de piele. Este recomandat sa nu va parfumati, sa nu va machiati si sa nu fiti sub un tratament cu antibiotice, cand mergeti la solarium. Utilizati neaparat ochelari protectori pe care orice solarium trebuie sa vi-I puna la dispozitie. In timpul expunerii corneea poate fi afectata si se poate ajunge chiar la orbire temporara, daca ochii nu sunt protejati.
     Timpul optim de expunere este de maxim 20 de minute. Acestea echivaleaza cu o ora de expunere la razele soarelui, deci daca aveti pielea alba si sunteti la prima sedinta nu stati mai mult de 10 minute. Bronzul ideal se obtine abia dupa 7-8 sedinte, pe durata a 10 zile.
     Este indicat sa nu apelati la solarium mai mult de 50 de ori pe an iar in cazul in care ati suferit diferite arsuri ale pielii sau daca aveti multe alunite, pistrui sau negi, evitati sa apelati la aceasta metoda.

sursa: beautycenter.ro

taguri: bronzare, artificiala

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!