Vergeturile - consecinta oscilarii in greutate

07 iunie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Vergeturile - consecinta oscilarii in greutate

     Vergeturile sunt cicatrice liniare vizibile, la inceput rozalii, care cu timpul devin albicioase - argintii si apar pe piele in momentul cand va ingrasati foarte repede si apoi slabiti la fel de repede. Ele tin insa si de alti factori: ereditatea, efortul fizic puternic (in cazul sportivilor de performanta), hipoglicemie, utilizare de steroizi anabolizanti, stres. Fibrele conjunctive ale tegumentului se rup si apar aceste linii inestetice, pentru care deocamdata nu s-a gasit un remediu definitiv. Vergeturile apar la 90% dintre femeile insarcinate, intre luna a 4-a si a 7-a, din cauza intinderii rapide a pielii, si se localizeaza pe fese, abdomen, sani.

 

     Cum se trateaza?

     Nu exista un tratament care sa inlature in intregime vergeturile. Asa-zisele crème antivergeturi nu fac decat sa previna, eventual, aparitia unora noi, nicidecum sa faca sa dispara pe cele vechi.
In cazul vergeturilor noi, de culoare rozacee, se poate opta pentru un tratament cu laser, care distruge tesutul afectat, apoi pielea refacandu-se natural. In cazul vergeturilor “cu vechime”, singurul tratament care le indeparteaza este cel chirurgical. In rest, se poate doar ameliora structura cutanata, prin aplicarea unor substante pe baza de retinoizi, care stimuleaza sinteza de elastina.

     Cum se previn?

     Vergeturile pot fi prevenite daca evitati schimbarile bruste in greutate. Daca tineti un regim pentru a slabi aveti grija sa slabiti treptat, cate 3-4 kg pe luna si nu mai mult. Alimentatia trebuie sa fie bogata in vitamine si minerale. Zilnic este recomandat sa masati zonele predispuse, fie cu crème obisnuite fie cu unele speciale, bazate pe tretinoil.

sursa: beautycenter.ro

taguri: vergeturi, slabit, greutate

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!