Cine poate apela la tratamentele cu laser?

28 octombrie 2003 | Autor: Mihaela Preda

Cine poate apela la tratamentele cu laser?

     Tot mai multe boli sunt tratate cu ajutorul laserului. In ultimii ani laserul insa a inceput sa fie utilizat si in chirurgia estetica, cu mult mai mare succes chiar decat tehnicile traditionale. Foarte multi dintre noi au doar o vaga idee despre tratamentele laser la care ar putea apela. 

     Laserul poate fi utilizat in indepartarea tesutului mort, similar procedeului de peeling chimic. Deasemeni poate indeparta excrescentele pielii, cum ar fi: negi, cicatrice, semne din nastere, dar si fire de par (epilare definitiva). Laserul poate reduce ridurile in mod vizibil, poate netezi pielea si poate indeparta definitiv semnele ramase de la acnee sau tesutul mort, sau portiunile decolorate ale pielii, poate dizolva depunerile mici de grasime, prin vaporizare, poate indeparta un tatuaj.

     Cum functioneaza laserul?

     Laserul este defapt o raza de dioxid de carbon, ce emite caldura sau lumina intensa si care, aplicata pe o arie specifica, actioneaza asupra tesutului respectiv, in functie de operatia pentru care opteaza pacientul. Procedurile sunt de preferat celor chirurgicale, fiindca nu exista sangerare, durere, nici cusaturi, rezultatele sunt precise iar riscul unei infectii este practic eliminat.

     Exista 3 feluri de lasere utilizate in chirurgia estetica: lasere CO2, care patrund in tesut si sunt folosite pentru vaporizarea grasimilor, din anumite parti ale fetei (pleoapa inferioara si cea superioara), laserele ER, care trateaza ridurile, cicatricile sau decolorarile pielii si netezesc pielea si laserele care lucreaza numai la suprafata pielii, pentru a inlatura liniile fine si a stimula producerea de colagen.

     Asadar, daca aveti probleme asemanatoare celor enumerate mai sus, nu ezitati sa contactati un medic si sa apelati la tratamentul cu laser. Desi mai costisitor decat o operatie propriu-zisa, un astfel de tratament prezinta riscuri mult mai mici si sanse de reusita incomparabil mai mari.

sursa: beautycenter.ro

taguri: tratament, laser

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!