Albirea profesionala a dintilor

08 februarie 2011 | Autor: Simona Prisacariu

Albirea profesionala a dintilor

In prezent exista atat de multe metode de albire a dintilor incat este foarte greu sa alegi una. Desigur, cel mai potrivit este sa vorbesti cu un medic specialist, care in urma unui consult va putea prescrie un tratament specializat. Chiar daca tratamentele au nume care mai de care mai atractive, pe scurt ele se refera la 2 tehnici generale: albirea cu gutiere si albirea cu laser.

Totusi pana la tratamentul personalizat nu strica sa te informezi din timp!

Tratamentul de albire cu gutiere – ca orice tratament pentru albire, acesta poate fi efectuat numai daca dantura este sanatoasa, asadar daca exista carii sau alte probleme, prioritatea devine tratarea acestora si apoi ablirea dintilor! Tratamentul este pe baza de gutiera si gel, iar pretul difera de la un cabinet la altul dar si in functie de gelul folosit (poate ajunge pana la 1500 lei).

Gutiera se poate purta atat noaptea cat si ziua, si trebuie scoasa inainte de a consuma alimente. Tratamentul dureaza de obicei intre 3 si 8 zile iar sensibilitatea poate sa persiste de la 1 la 3 zile. In timpul tratamentului este interzis consumul de tutun, cafea, ceai, vin etc. Tratamentul este contraindicat in timpul sarcinii sau lactatiei. S-ar putea sa intampinati dificultati in alegerea tratamentului, dat fiind faptul ca sunt o multime de geluri folosite. Important este sa faceti o analiza atenta a ingredientelor, dar si a avantajelor si dezavantajelor! Si nu in ultimul rand, sa cereti parerea dentistului la care mergeti si care deja cunoaste problemele cu care va confruntati (gen sensibilitatea dintilor, pete).

Lampa de albire cu laser – Terapia se desfasoara in cel mult 3 sedinte a cate 6/12 minute. Este o metoda rapida si eficienta (efectul poate dura pana la 2 ani) insa destul de costisitoare (pretul poate ajunge pana la 2500 lei). Pe toata perioada albirii sunt interzise toate alimentele care pot colora neplacut dintii.

Ce este important de stiut

Tratamentele au efect numai pe dintii naturali, asadar obturatiile, puntile sau coroanele nu se vor albi. La fel, este foarte posibil ca sensibilitatea dentara sa persiste pentru mai mult timp, dar acest lucru difera de la o persoana la alta. Si dintii devitali (fara nerv) se pot albi, prin injectarea unei substante concentrate, sau prin aplicarea unor fatete ceramice. Este bine de stiut ca tratamentele de albire nu sunt definitive, si ca durabilitatea rezultatului depinde si de igiena orala.
 

taguri: albire dinti, gutiera, laser, igiena orala, stomatologie, estetica

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!