Prima pastă de dinţi ce repara zonele sensibile ale dinţilor

03 martie 2011

Prima pastă de dinţi ce repara zonele sensibile ale dinţilor

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare lansează noul Sensodyne Repair & Protect, o pastă de dinţi inovatoare care conţine formula unică NovaMin®, adaptată special pentru îngrijirea orală dintr-o tehnologie dezvoltată iniţial pentru stimularea regenerării osoase. Folosind tehnologia revoluţionară NovaMin®, Sensodyne Repair & Protect identifică zonele sensibile ale dintelui, formând la nivelul dentinei expuse un strat protector, asemănător cu cel natural al dintelui, care ajută la repararea şi protecţia continuă a zonelor sensibile.

Adaptarea NovaMin® pentru folosirea în compoziţia unei paste de dinţi a reprezentat o provocare tehnologică. Atunci când intră în contact cu apa, NovaMin® reacţionează rapid eliberând ioni de calciu şi de fosfat, elemente care intră în compoziţia naturală a dintelui. În cazul folosirii unei formule ce conţine apa, ionii ar putea interacţiona în tub cu alte ingrediente ale pastei de dinţi. Provocarea pentru GlaxoSmithKline a fost să dezvolte o formulă anhidră (care nu conţine apă) pentru o pastă de dinţi cu fluor pentru utilizare zilnică. Datorită formulei sale anhidre, Sensodyne Repair & Protect păstrează tehnologia NovaMin® în tub. Aceasta se activează când intră în contact cu saliva.

Dr. Teresa Layer, Vicepreşedinte, Echipa de Dezvoltare şi Cercetare Sensodyne: „NovaMin® reprezintă o tehnologie avansată, demonstrată clinic, pe bază de calciu şi fosfat, care construieşte un strat reparator microscopic pe suprafaţa dentinei expuse, imitând compoziţia anorganică a dintelui. Acest strat este mai dur decât dentina naturală, ceea ce-l face mai rezistent la provocările zilnice prezente în cavitatea orală. Sensodyne Repair & Protect reprezintă un progres tehnologic în îngrijirea orală de zi cu zi, permiţând persoanelor afectate de hipersensibilitate dentară să facă mai mult decât să amelioreze hipersensibilitatea dentinei; prin periaj de două ori pe zi, Sensodyne Repair & Protect îi ajută să repare continuu dentina expusă şi oferă protecţie substanţială.”

Prof. Dr. Constantin Vârlan, Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti explică: „Dentina expusă poate duce la hipersensibilitate dentară, o problemă care afectează 1 din 3 persoane . Totuşi, foarte multe persoane nu ştiu că durerea pe care o resimt la nivelul dinţilor poate fi un semn al hipersensibilităţii dentare. Decât să caute o rezolvare a problemei, multe dintre persoanele afectate fie ignoră durerea, fie găsesc diferite metode de a o evita, fără să fie conştienţi de faptul că dinţii lor au zone sensibile. Tehnologia din Sensodyne Repair & Protect formează un strat mineral de  hidroxiapatită pe suprafaţa dentinei expuse, similar cu cel natural al dinţilor, care protejează ţesutul din interiorul dintelui de stimulii externi dureroşi. Este foarte important ca pacienţii să caute soluţii pentru tratarea durerii cauzate de dinţii sensibili.”

Folosită zilnic, ca oricare altă pastă de dinţi, Sensodyne Repair & Protect repară permanent zonele sensibile ale dintelui şi ajută la prevenirea apariţiei sensibilităţii. În plus, asigură toate beneficiile unei paste de dinţi obişnuite, precum protecţie completă, curăţare şi prospeţime.

Despre hipersensibilitatea dentară

Dentina, care formează cea mai mare parte din dinte, este poroasă şi are mii de canalicule de-a lungul ei, care ajung pâna la nervul din centrul dintelui. Stratul de smalţ dur de pe coroana dintelui protejează dentina de dedesubt, dar în cazul în care dentina este expusă, dintele poate deveni sensibil şi vulnerabil. Această expunere a dentinei poate avea o mulţime de cauze, precum retragerea gingiilor sau pierderea smalţului, din cauza combinării unor factori precum eroziunea acidă si abraziunea rezultată în urma periajului dentar.

Când dentina este expusă, schimbările de temperatură provocate de alimentele şi băuturile fierbinţi sau reci determină fluidul din canalicule să se dilate sau să se contracte. Acest proces poate irita nervul şi poate duce la apariţia durerii dinţilor sensibili. Senzaţia poate varia de la o durere de mică intensitate, pâna la o durere mult mai severă, ascuţită.
 

taguri: sensibilitate dentara, sensodyne, smalt, pasta de dinti

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!