Lentilele de contact pot duce la orbire

01 mai 2007 | Autor: Daiana Arpad

Lentilele de contact pot duce la orbire

     Aproape 3 sferturi dintre purtatorii de lentile de contact risca sa orbeasca, din cauza unei igiene<!--topnews--> inadecvate, releva un stiudiu recent. Potrivit acestuia, o persoana din cinci linge lentila inainte de a o baga in ochi si doua persoane din cinci aplica lentilele fara sa se fi spalat pe maini inainte. In mod socant, 15% dintre utilizatorii lentilelor sunt surprinsi culegand o lentila scapata pe jos si punanad-o la loc fara sa o dezinfecteze. Desi lentilele nu trebuie tinute mai mult de 7-8 ore pe zi, majoritatea ajung sa le foloseasca si cate 12 ore pe zi. Nu mai e de mirare ca foarte multi purtatori de lentile de contact acuza conjunctivite severe. In cazuri mai grave corneea este atacata si de aici pana la orbire e doar un pas.

     Cei mai lenesi sunt barbatii. Ei nu respecta aproape deloc instructiunile pe care le primesc odata cu perechea de lentile. 44% dintre ei nu se spala pe maini decat de 2 ori pe zi si asta inainte de masa, mai mult de jumatate se culca cu lentilele in ochi. Femeile nu se lasa nici ele mai prejos, insa. Ele sunt cele care ling lentilele, in loc sa le curete cum trebuie, inainte de folosire. Si tot ele, obisnuite sa imparta intre ele haine, farduri, ajung sa faca schimb si de lentile, ceea ce e total nerecomandat.

     Spalatul lentilelor cu apa de la robinet, pe cat de inofensiv pare, pe atat de agresiv este, pentru ochi. Bacteriile din apa pot provoca arsuri retinei. Opticienii avertizeaza ca toate aceste obiceiuri sunt o amenintare pentru ochi, iar la cea mai mica jena pe care o simte un purtator de lentile de contact, ar trebui consultat medicul, fiindca problema poate duce la infectii si in cateva zile chiar la orbire.

sursa: beautycenter.ro

taguri: lentile de contact, orbire, ochi, igiena

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!