Sfatul esteticianului pentru un san perfect

29 aprilie 2008

Sfatul esteticianului pentru un san perfect

     Sanul: delicat, rotund, cuceritor, seducator; iubit, detestat, uneori micsorat sau, de cele mai multe ori, „marit” chirurgical; elogiat, renegat, expus. Oricum, permanent in prim plan, permanent protagonist – pe de o parte datorita pozitiei, pe de alta, deoarece este sinonim cu feminitatea, maternitatea, si nu in ultimul rand, erotismul.

     Ce nu ati face pentru a-l avea intotdeauna frumos, ferm si seducator? Asta nu inseamna neaparat a-l „supradimensiona” – a nu se confunda abundenta cu seductia, care inseamna in primul rand armonia proportiilor. Orice san, de orice forma sau dimensiune, este unic (la fel cum sunt culoarea ochilor si forma nasului), punand in valoare individualitatea femeii, personalizand-o.

     Asupra lui se poate interveni, fie prin chirurgie, fie prin metode alternative mai blande, pentru a combate inamicii numarul unu ai sanului: greutatea corporala si forta de gravitatie, cauze reale ale pierderii tonusului ce apare odata cu trecerea timpului. „Acest lucru se intampla, deoarece, prin structura sa, sanul este lipsit de musculatura proprie. Unica lui sustinere este reprezentata de putinele si slabele ligamente, ce-l ancoreaza de muschii pectorali si de tesutul cutanat care il acopera”, explica doctor Umberto Borellini, specialist in cosmetologie la Milano. Iata de ce pentru sustinerea sanului, de la cel mai voluptos, pana la cel de tip adolescentin, este necesar sa fortifiem pectoralii si sa mentinem pielea „decolteului” tanara si ferma, cat mai mult timp. Cum? Pacienta trebuie sa recurga zi de zi, la tratamente de ingrijire suplimentara, inca de la trezirea de dimineata: cosmetice traditionale si naturale tonifiante, ce se pot aplica nu numai pe sani, ci si pe decolteu, usor de absorbit prin miscari delicate de masaj, circulare, pe conturul sanului, urcand spre gat. Esteticiana recomanda masti, impachetari, masaj si hidroterapie care trebuie sa completeze acest program de tratament. Daca sanul este afectat de trecerea timpului sau daca pacienta doreste obtinerea unor rezultate rapide, o esteticiana de incredere va sti sa aleaga metodele cele mai eficiente si sa le aplice cu profesionalism.

     Atentie la pozitie

     Nu numai masajul, produsele cosmetice ori alte tratamente sunt importante: inainte de toate, o pozitie corecta, cu umerii drepti si coloana vertebrala dreapta sunt esentiale deoarece, astfel, sanul arata mai ferm. Si inca ceva: daca aceasta solutie se transforma intr-o atitudine corespunzatoare, efectul se va observa imediat. „Adoptarea unei pozitii corecte, este utila, de fapt, chiar si pentru a evita in timp lasarea pielii sanilor”, continua Borellini. Este necesar sa acordam atentie mersului si sa aplicam metodele corective. Sa inaltam capul, ca si cum am purta o greutate, precum femeile africane, cu coloana urmand conturul sau natural, fara a fi rigida sau excesiv de ralaxata. Dar si controlarea bazinului este un aspect la fel de important, acesta, in pozitia stand in picioare sau asezat, trebuind sa fie paralel cu solul. In timpul somnului, trebuie sa evitam pozitia intins pe abdomen timp indelungat, deoarece in acest mod se preseaza sanul, favorizand lasarea pielii.

     Cheia succesului?

     Ingrijirea periodica a sanului cu ajutorul unui tratament special.... si specific. Se pot alege diverse programe, de exemplu un tratament tonifiant expansiv sau regenerator. Ambele tratamente incep cu o etapa de curatare si se continua cu masti, masaj manual si aplicarea de seruri, creme si lichide specifice care transporta in tesuturi mineralele si extractele vegetale cu actiune de redare a elasticitatii si tonifiere, cum ar fi Centella asiatica si Kigelia africana (aceasta din urma era utilizata de populatiile indigene sub forma de impachetari pentru dezvoltarea sanului). Ciclu recomandat: 10/12 sedinte de aproape 45 de minute fiecare, doua pe saptamana. Pentru atenuarea vergeturilor, ce pot aparea chiar si pe san, esteticianul poate recurge la micro-masaj, care are rolul de a stimula celulele epidermice pentru producerea unei cantitati mai mari de acid hialuronic si elastina. „Rezultatele satisfacatoare se obtin pe vergeturile rosii sau pe cele formate recent”, subliniaza Borellini.

     Recomandarea esteticianului:. apa face sanul frumos

     Rece sau inghetata, conservata in cuburile de gheata, imbogatita cu saruri de baie, in orice caz apa rece si hidroterapia, cu aplicarile de apa la temperaturi alternate, sunt extrem de eficiente in tratarea sanului. Caldura dilata vasele sangvine, in timp ce frigul are actiune astringenta. Astfel, este stimulata continuu musculatura din zona acestor vase sangvine, un fel de gimnastica ce tonifiaza glanda mamara. Pe de alta parte, presiunea apei functioneaza ca un adevarat masaj ce tonifiaza tesuturile. Pacienta trebuie sa evite baile prea calde, timp indelungat: tesutul conectiv ce inconjoara glanda mamara tinde sa se lase, din cauza vasodilatatiei excesive. Deci, pentru stimularea circulatiei si a functionalitatii cutanate, in fiecare zi, in timpul dusului de dimineata, se recomanda alternarea jeturilor de la apa calda (aproximativ 37 de grade) la apa rece (24-26 de grade). Se roteste jetul de apa al dusului in sensul acelor de ceasornic, avand grija a nu-l indrepta direct pe mamelon, deoarece acesta este foarte sensibil. Este posibil chiar sa se efectueze un fel de hidromasaj manual. Apoi, se indreapta jetul de apa rece (intre 24 si 26 de grade) in jurul sanilor, simuland o miscare de „opt” , incrucisand jetul in centru. Pentru a termina, se directioneaza un jet puternic sub talpa si se urca usor pe picior spre inima: este o simpla manevra de pompare ce reactiveaza circulatia sangvina, cu implicatii benefice chiar si asupra sanului si a zonei decolteului. Se obtine o buna tonifiere si cu putina gheata infasurata intr-o tesatura din bumbac sau lana, aplicata pe san timp de doua sau trei minute.

     Frigul intens, vasoconstrictor prin excelenta, tonifica peretii vaselor sangvine, care hranesc epiderma si stimuleaza contractiile involuntare ale muschilor pectorali, similare celor obtinute prin gimnastica pasiva.

     Peeling, masti, creme, gel cu efect tensor. Recomandari pentru ingrijiri la domiciliu

     Pentru o piele ca piersica si un san revitalizat, o data pe saptamana, inainte de dusul de dimineata, esteticiana recomanda curatarea pielii cu lapte demachiant si o lotiune tonica, folosite in principiu pentru fata. Sau, mai bine, se utilizeaza manusa din burete natural (lufa), versiunea mai moale daca pielea se inroseste usor, efectuand miscari circulare de jos in sus si, din cand in cand, se exercita presiuni lejere in jurul sanului, evitand insa mamelonul. In salon, daca esteticiana doreste efectuarea unor tratamente naturale, poate prepara un peeling compus din faina de plop, ovaz, sau din fibre de migdale, amestecandu-se cu putina apa, pentru a obtine o pasta omogena. Se distribuie apoi uniform pe sani, masand cu miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic, evitand areola mamara, care se trateaza cu ulei de migdale dulci, pentru o actiune calmanta si emolienta. Se recomanda apoi pacientei, ca in fiecare dimineata si seara sa foloseasca o crema specifica pentru sani. Din punct de vedere cosmetic, sunt foarte eficiente cremele si emulsiile lichide pe baza de vitamine precum A, E, C si B5, chitosan, care in afara de a mentine si a hidrata epiderma, formeaza un film protector si distensiv, ce functioneaza ca un „sutien natural”. Optime si foarte la moda sunt cremele si gelurile din extract vegetal. „Pentru san sunt indicate in special, ginseng, hamei, salvie, echinacea, ulei de soia si de orez, bogati in fitoestrogeni, care restructureaza mantaua epidermica. Baobab-ul in schimb, are efect tonifiant, de fermizare si antioxidant; ghimbirul stimuleaza microcirculatia; Serenoa repens este hranitoare si catifeleaza”, explica specialistul in cosmetologie Borellini. Anumite creme pentru sani contin chiar si substante active din fitoextracte precum Aesculus si Hamamelis, ce imbunatatesc circulatia periferica.

     Daca pacienta are un „decolteu afectat”, de exemplu ca rezultat al unei sarcini, o cura severa de slabit, sau poate, pur si simplu, din cauza trecerii timpului, timp de doua luni, de doua ori pe saptamana, urmati un tratament-soc cu actiune ultrarapida. „Seruri si fiole de fermizare ce au un important impact psihologic, pot fi utile atunci cand contin vitamine, complexe formate din lichide vascoase, de exemplu de Malva Sylvestris calendula (galbenele), derivati biologici precum elastina, si vegetali precum curcuma si echinacea, se aplica timp de 20 de minute pe pielea sanului”, spune Borellini.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: sani, fermitate, estetica

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!