Epilarea cu zahar

07 iunie 2007 | Autor: Olivia Dutu si Mihnea Ratte

Epilarea cu zahar

     In orice oras din Romania, fie el mai mare sau mai mic, exista zeci, sute sau chiar mii de saloane de Infrumusetare. Saloanele au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Adoram sa ne facem frumoase, sa ne coafam, sa ni se faca manichiura, pedichiura, masaj… toate sunt placute, pana la epilat.

     N-am intalnit femeie care sa mearga cu placere la salon atunci cand trebuie sa se epileze. Daca acasa preferam de multe ori sa Indepartam parul fara durere, prin radere sau folosind o crema depilatoare, aceste metode nu sunt recomandate. Parul creste mai gros, radacinile devin mai puternice si, folosind aceste metode, de obicei parul creste mult mai rapid.

     Zahar, apa si suc de lamaie verde

     Pentru a diminua disconfortul smulgerii parului, saloanele au innoit mereu tehnicile de epilare. S-a mers chiar pana la epilarea definitiva cu laser. Totusi, aceasta metoda este inca scumpa si oricum epilarea nu este permanenta, ci doar de lunga durata. De cativa ani a intrat in saloanele din Romania, pe langa ceara clasica, ceara cu zahar. Sunt tuburi umplute cu ceara de unica folosinta, de diferite culori, ceara care se aplica pe piele si apoi se Indeparteaza cu ajutorul unei hartii speciale. Aceasta ceara foarte putin vascoasa nu este altceva decat o reIntoarcere la ceara din zahar, folosita inca de pe vremea faraonilor.

     In saloanele celebre si foarte scumpe inca se pastreaza reteta originala a cerii, confectionata din zahar, apa si suc de lamaie verde (lime). Ingredientele sunt incalzite la foc mic, amestecandu-se pana cand zaharul se topeste si lichidul devine dens, de culoare auriu-maronie. Acest tip de ceara este mai bun pentru ca tinde sa se lipeasca de par, si nu de piele. Totusi, este si o buna metoda de exfoliere. Daca doriti sa pastrati ceara in varianta clasica, originala, la cele 3 ingrediente nu e voie sa se mai adauge nimic.

     Epilatul acasa nu este recomandat

     In saloanele de la noi si in magazine gasim o “copie” a cerii de zahar, nu la fel de naturala, dar care o imita foarte bine. Multe femei aleg ceara la tub in detrimentul cerii traditionale, pentru ca aceasta nu poate fi refolosita, deci este mai igienica, nu provoaca arsuri accidentale, iar cand cosmeticiana este una cu experienta, epilatul dureaza mult mai putin. Nu recomandam folosirea cerii la tub acasa, chiar de catre dumneavoastra, decat cu o buna instruire in prealabil. Desi pare simplu si rapid, este o intreaga tehnica in ceea ce priveste smulsul parului. Dupa aplicarea cerii pe zona in care se doreste indepartarea firelor, se asaza o hartie speciala, care contine si fibra de material, iar apoi hartia se preseaza bine peste ceara aplicata si se trage rapid in sensul invers cresterii firelor de par.

     Secretul sta in indepartarea hartiei de pe piele. Daca nu aveti experienta, puteti ajunge ca, dupa epilat, sa va alegeti cu niste vanatai absolut nedorite pe un picior sau un brat proaspat epilat. De asemenea, daca accidental la salon va lipiti de cearceaf sau de hartia de pe pat, nu trageti, rugati cosmeticiana sa va ajute pentru ca va stii sa o inlature usor, astfel incat sa nu apara vanataile de care va spuneam. Orice metoda ati alege, cu zahar sau traditionala, incercati sa uitati de lama sau alte metode care nu implica smulgerea firului de par. Orice femeie doreste o piele frumoasa si epilatul ajuta la obtinerea ei.

     Sfatul specialistului

     Pentru a indeparta eficient parul “nedorit" avem de ales din cateva metode. Una din ele este ceara traditionala sau ceara calda, care este foarte eficienta pentru ca patrunde in foliculi iar firul de par este smuls din radacina.Se poate folosi pentru oricare parte a corpului, chiar si pentru zonele delicate cum ar fi axila si zona inghinala. Ceara se aplica la o temperatura ridicata, dar nu mai mult decat suporta clienta, in sensul cresterii firului de par, dupa care pielea se maseaza putin si se unge cu o crema pe baza de aloe. Este o metoda putin cam dureroasa dar cateva saptamani bune puteti sa va bucurati de finetea pielii si mai ales ca firul de par in timp se rareste.Un alt produs ce poate fi utilizat este ceara de unica folosinta sau rece, care se aplica la rece si se ia de pe piele cu ajutorul unei benzi. Este o metoda foarte igienica, dar nu atat de eficace si durabila. A treia metoda de epilare este cea cu zahar, supranumita epilatul dulce. Aceasta este mai veche, similara celei clasice doar ca nu atinge aceleasi temperaturi. Avantajele sunt multe, fiind mai putin durerosa si nu irita pielea. Zaharul se incalzeste si se aplica pe piele indepartandu-se cu fasii de material (benzi), acesta prinzandu-se doar de firele de par, nu si de piele.

Brindusa Vilcu - beauty specialist Centrul de nutritie si estetica "Body Contur"

sursa: Tonica

taguri: epilare cu zahar

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!