advertorial

Augumentarea mamara

06 mai 2007

     Din multe puncte de vedere, augmentarea mamara ( adica marirea sanilor pe cale chirurgicala, folosind implante din silicon) este regina operatiilor estetice ; rezultatele sunt imediate si corespund sau depasesc asteptarile pacientelor, inciziile sunt minime si recuperarea rapida. Cu toate acestea, decizia de a devenii pacienta unui chirurg plastic nu este si nici nu trebuie sa fie una usoara. Procesul de constructie a unei astfel de hotarari este consecutiv unor etape de cantarire atenta a riscurilor si beneficiilor unei asemenea interventii.

     Beneficii

     Beneficiile sunt atat cosmetice cat si psihologice. Imbunatatirea evidenta a aspectului exterior al bustului, transformarea unui deficit intr-un atu, genereaza o stare de confort psihic si pretuire de sine ce poate sta la baza unei evolutii pozitive a vietii afective si/sau profesionale a pacientei.

     Riscuri

     Riscurile sunt legate in principal de actul chirurgical si pot fi mult dimiuate printr-o planificare preoperatorie minutioasa si o executie tehnica de foarte buna calitate. Durerile postoperatorii si tulburarile minore de sensibilitate a areolei fac parte din convalescenta, dispar repede si nu reprezinta complicatii. In general medicatia analgezica prescrisa pacientei pe o durata de 5-7 zile si repausul la domiciliu permit revenirea la munca de birou dupa cca. o saptamana.

     Maternitatea

     Desii in alte tari exista paciente care aleg sa-si mareasca sanii in timpul perioadei de alaptare, in Romania aceste interventii se practica la distanta de perioadele de sarcina, inainte sau dupa. Este bine de retinut, in special de catre femeile tinere care nu au nascut, ca augmentarea mamara nu este o piedica in calea sarcinii sau alaptarii si ca un control corect al greutatii in aceasta perioada va poate ajuta sa reveniti la dimensiunile dinaintea sarcinii.

     Alegerea implantelor

     Cel mai frecvent utilizate sunt implanturile cu gel siliconic coeziv. Pe baza unor masuratori directe ale dimensiunilor sanilor si a unor raporturi fata de torace poate fi calculat un volum optim al implantelor. In functie de preferintele pacientei si in anumite limite marimea implantelor poate fi mai mare sau mai mica decat volumul optim calculat. Forma (rotunda sau anatomica) si inaltimea implantelor (profil jos, mediu sau inalt) depind intr-o masura mult mai mare de tipul de forma finala pe care pacienta si-o doreste.

     Alegerea abordului

     Inciziile prin care sunt introduse implantele genereaza cicatrici. Acestea sunt mai evidente in primele luni, apoi aspectul lor se atenueaza considerabil, fara insa sa dispara niciodata. In situatia in care santul inframamar (situat imediat sub san) este bine reprezentat, acesta este locul de abord cel mai frcvent utilizat. In cazurile unor sani foarte mici, cu un pliu inframamar inexistent sau atunci cand este nevoie de o simetrizare a areolelor, poate fi ales abordul periareolar (pe jumatatea inferioara a circumferintei areolei).

     Convalescenta

     Este, dupa cum am spus, relativ scurta si bine tolerata de majoritatra pacientelor. Dintre ele, multe recunosc ca durerile si discomfortul postoperator au fost mai mici decat cele anticipate. In functie de calitatea tegumentelor si de volumul implantelor folosite, intre 2 si 6 saptamani postoperator este indicata purtarea unei bustiere medicinale.

      Clinica de Chirurgie Estetica Crystalic
     Bucuresti, Bulevardul Carol I nr. 50, Apt. 5, Sector 2
     E-mail: office@doctor-estetician.ro
     Web: http://www.doctor-estetician.ro

sursa: http://www.doctor-estetician.ro

taguri: estetica, chirurgie, marire sani

Salvează la favoriteTrimite pe Yahoo Messenger