Reginele frumusetii fac ani de scoala in regim de armata

16 mai 2005 | Autor: Mihaela Preda

Reginele frumusetii fac ani de scoala in regim de armata

     Cu siguranta multi s-au intrebat, in urma cu citiva ani buni, de ce frumoasa Nicoleta Luciu, Miss Romania pe atunci si aspiranta la un titlu mondial de frumusete, nu s-a calificat nici macar in sferturile competitiei. Raspunsul l-am aflat si eu citind un documentar despre felul in care particiantele la Miss Univers se antreneaza pentrue acest concurs, inca de la virsta de 10 ani!!! 

     In spatele zimbetului radiant si a relaxarii pe care aceste fete o afiseaza, cind defileaza pe podium, stau ani grei de munca, asa cum putini isi imagineaza. Cistigarea acestui titlu a devenit, pentru tari ca Venezuela, Belize, Thailanda, Puerto Rico sau India, o adevarata industrie, astfel ca Venezuela, spre exemplu, are, in prezent, numeroase scoli speciale pentru pregatirea fetelor, inca de la 10 ani, in vederea formarii pentru astfel de concursuri internationale. Anual se inscriu 2000 de fetite, care, pe linga scoala propriu-zisa, urmeaza saptaminal 6 ore in care sunt invatate, mai intii, bunele maniere, cum sa mearga, cum sa zimbeasca, cum sa isi miste miinile cind vorbesc, cum sa tina tacimurile, la masa, cum sa priveasca interlocutorul, in functie de conversatia pe care o poarta.

     Cursurile se diversifica, de la an la an, ele invatind actorie, balet, miscare scenica, canto, toate insotite de ore de sport intensiv si cursuri de dieta. Cele care reusesc sa faca fata acestor cursuri pina la 15 ani, sunt apoi incluse in programul intensiv de pregatire. Cu alte cuvinte, greul de atunci incepe! In general, insa, din cele 2000 de fetite inscrise ramin, dupa citiva ani, doar 10 – 20. acestea vor fi invatate cum sa isi mentina corpul in forma atit prin sport cit si prin yoga, cum sa isi sporeasca inteligenta si cum sa gindeasca pozitiv. Urmeaza sedinte ample de machiaj, sesiuni foto, in care fiecare trebuie sa invete cum sa se macheze in functie de imbracaminte, de ten, de lumina.

     Fiecare astfel de scoala are cite un profesor de fitness, un chirurg plastician, un dermatolog, un dentist si un nutritionist, care au obligatia de a corecta micile defecte ale fetelor si de a le mentine in forma. Daca vreuna dintre ele, in timp, pare sa aiba un cit de mic defect, cum ar fi un nas prea lung, ea este operata imediat dupa implinirea virstei de 18 ani.

12>

sursa: beautycenter.ro

taguri: frumusete, modeling, regim

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!