E oficial: shoppingul face bine sanatatii!

11 martie 2008 | Autor: Anne Marie Marinescu

E oficial: shoppingul face bine sanatatii!

     Poti anula abonamentul la fitness, poti pune capat dietei si uita, cel putin pana dupa 45 de ani, de operatiile estetice. Cercetatorii au anuntat ceea ce femeile sperau de mult sa auda: shoppingul face bine la sanatate! Studiul a evidentiat ca emotiile positive pe care satisfactia cumparaturilor le trezeste in creier, genereaza schimbari in felul in care acesta functioneaza, precum si o crestere a ritmului cardiac. Toate acestea se traduc in excitatie nervoasa si mentala.

     Un procent de 93% din repondenti a gasit ca se simt mult mai relaxati dupa o partida de cumparaturi, decat dupa una de sex. Ei au spus ca ar prefera oricand shoppingul unei promovari sau unui sarut, ba chiar si unei prajituri. Femeile sunt cele mai incantate de shopping, cum era si de asteptat. Si au si de ce. Alergatura prin magazine si probatul ard destule calorii cat sa nu mai fie nevoie de gimnastica in urmatoarele 2 zile.

     Cercetatorii au analizat de asemeni reactiile ulterioare ale femeilor care au fost la cumparaturi, comparative cu unele care nu au avut parte de shopping in ultima luna. Concluzia a fost clara: primele sunt mai communicative, mai sociabile, mai placute, pe cand cele din urma raspund mai greu stimulilor exteriori, sunt mai putin receptive si aproape deloc sociabile.

     Dr. David leis, unul dintre neuropsihologii care au participat la acest studiu, a declarat: “ Cand suntem excitati mental, neuronii produc substante asemanatoare amfetaminei, care sunt eliberate in sange si dau senzatia de implinire, voie buna si beatitudine. Shoppingul este similar cu exercitiul fizic: bataile inimii sunt mai rapide, sangele e pompat cu putere, ceea c educe la o functionare eficienta a organismului”.

sursa: beautycenter.ro

taguri: shopping, cumparaturi, sanatate

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!