Lectia de Stil … cu elevii de la Pedagogic

11 aprilie 2011 | Autor: Gina Butiuc

Lectia de Stil … cu elevii de la Pedagogic

Desfasurat pe parcursul a 5 saptamani, proiectul de educatie estetica intitulat Lectia de Stil a avut ca protagonisti si beneficiari elevii a doua clase a IX-a ai Colegiului National “Iosif Vulcan” din Oradea. Lectia de Stil sustinuta de fashion-designer-ul Gina Butiuc a avut ca obiectiv inarmarea tinerilor aflati la varsta adolescentei cu notiunile de baza in vederea  conturarii unui stil vestimentar reprezentativ si dobandirea unor abilitati practice in acest sens. Proiectul se inscrie in preocuparea sustinuta a designer-ului oradean de educare a consumatorului de moda, de inlaturare a falselor valori ce-l ghideaza, in vederea cultivarii simtului estetic, a promovarii echilibrului si bunului-simt in vestimentatie.

Activitatea a debutat cu doua module teoretice pe parcursul carora au fost delimitate notiunile de moda, tendinte, stil, au fost clasificate si caracterizate stilurile vestimentare si, in acelasi timp, s-a facut distinctia intre stil vestimentar si stil de viata. Au fost analizate premisele constructiei unui stil propriu si stabilite componentele acestuia. Cea de-a treia veriga - un work-shop – a permis fiecarui participant sa aplice practic informatiile teoretice asimilate.

Dupa competitia in cadrul fiecarei clase, in intalnirea finala cele doua colective implicate in proiect s-au intrecut ... in stil. Echipele participante au fost compuse din modele, make-up artisti, stilisti, fotografi si cronicari mondeni. Pe parcursul a 90 de minute elevii au costruit de la a la z imaginea modelelor - din piese liber alese (la prima proba) si din piese impuse (la cea de a doua), au realizat fotografii relevante si au scris “pe viu” cronica evenimentului. Miza competitiei au reprezentat-o cele 11 permise V.I.P. la lansarea colectiei p-v Gina Butiuc, permise ce le dau detinatorilor acces la show, in culise si la repetitia generala. Nu au existat invinsi pentru ca toti participantii au fost recompensati cu CARDUL de CUMPARATURI JUNIOR – Gina Butiuc, lansat cu aceasta ocazie.
 

taguri: -

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!