Nasterea prin hipnoza

19 octombrie 2010

Nasterea prin hipnoza

In zilele noastre, nasterea prin hipnoza este utilizata la scara larga in Europa, Canada, SUA sau Australia, si tot mai multe femei devin convinse de efectele reale ale hipnozei, printre care se numara experiente pozitive referitoare la procesul nasterii: siguranta si incredere in sine si in organismul lor, mai putina durere, mai putine medicamente, mai putine interventii (precum forceps, cezariana etc.) si o durata mai scurta a travaliului.

 

Hipnoza nu ofera garantii de 100% fara durere nimanui. Succesul utilizarii hipnozei depinde mai mult de pacient si mai putin de terapeut, depinde de cat de motivata este pacienta sa invete si sa repete tehnicile de hipnoza, pentru ca orice nastere prin hipnoza necesita o pregatire anterioara.

 

Statistici:

75% dintre femeile care au utilizat hipnoza la nastere nu au simtit niciun pic de durere, doar senzatii de presiune.

 

Cum functioneaza nasterea prin hipnoza?

Cu ajutorul transei hipnotice induse in timpul travaliului, se obtine un bypass asupra mintii constiente, acea parte care „simte” ca trebuie sa controleze procesul travaliului. Odata ce partea decisiva si analitica a mintii se relaxeaza, pacienta devine mai receptiva la sugestii si afirmatii pozitive. Prin intermediul hipnozei viitoarea mamica nu naste nici in chinuri, dar nici detasata, ci intr-un mod cat mai placut si sanatos pentru ea si pentru bebelusul ei.

 Ce simte mama in timpul hipnozei?

Cand vine vorba de nastere prin hipnoza, multa lume critica faptul ca utilizarea hipnozei detaseaza viitoarea mama de experienta travaliului si a nasterii. Adevarul este ca lucrurile stau exact invers. Hipnoza ajuta femeia insarcinata sa se conecteze mai bine la resursele sale interioare, sa simta fiecare contractie ca senzatii suportabile de presiune si intindere, sa simta miscarile fatului, sa fie perfect constienta si sa poata comunica cu cei din jurul ei in timp ce ramane increzatoare si relaxata.

Specialist:

Sorina Voicu,

Psihoterapeut Isis Medical Center

Str. Mircea cel Batran, nr. 102, Constanta

Tel: 031/446 33 44

sursa: Tonica

taguri: sarcina, nastere, hipnoza

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!