10 reguli pentru armonie in cuplu!

31 martie 2011 | Autor: Simona Prisacariu

10 reguli pentru armonie in cuplu!

Relatia de cuplu perfecta nu exista. Exista insa relatia de cuplu ideala.  Si relatia ta poate deveni “de vis” cu putin efort din partea ta dar si din partea sufletului tau pereche. Nu-ti vine sa crezi? Aplica regulile de mai joi si observa efectul:

1. Regula bunului simt. Este simpla si nici nu ar mai trebui explicata. Aceasta regula ar trebui aplicata in toate relatiile interumane, nu doar atunci cand vine vorba de cuplu, dar e mult mai usor in teorie decat in practica. Asadar incearca sa respecti tot ce tine de bun simt atunci cand vine vorba de partener si de cuplu.

2. Puterea exemplului. Aici este vorba de o regula 2 in 1. Mai exact, poarta-te cu partenerul tau exact asa cum ti-ai dori ca el sa se poarte cu tine. Indiferent ca este vorba de momente fericite sau tensionate, in loc sa actionezi condus(a) de impulsivitate mai bine gandeste-te daca tie ti-ar placea sa patesti asa ceva. Mai mult, poarta-te exemplar si matur si explica-i partenerului ca te porti asa pentru ca vrei sa-i oferi un exemplu si ca astepti acelasi lucru de la el. Este o regula care trebuie abordata de ambii parteneri, nu este usor de urmat insa cu siguranta va imbunatati relatia de cuplu.

3. Regula monedei. Gandeste-te la o persoana ca la o moneda, care are 2 fete, una buna si una mai putin buna. Suntem oameni si este normal sa avem atat calitati cat si defecte, de aceea este important sa constientizezi ca acestea exista. Asa cum te bucuri de calitatile partenerului tot la fel ar trebui sa-i accepti si defectele. Totul este mult mai usor atunci cand acceptam ca suntem oameni si nu roboti, ca gresim cu totii, ca trebuie sa iertam si sa fim iertati.

4. Prezumptia de nevinovatie. Nu te gandi intotdeauna la ce e mai rau. Indiferent de situatie acorda-i partenerului sansa de a-ti explica ce s-a intamplat inainte sa tragi tu concluzii pripite. Nu spun sa ai incredere  orbeste, chiar daca dragostea este oarba, ci sa tragi concluzii cu ajutorul argumentelor solide si numai dupa ce ai auzit si ceea ce are partenerul tau de spus. Indiferent de situatie cu totii trebuie sa beneficiem de prezumptia de nevinovatie!

5. Cauta solutii nu cauze. De multe ori, atunci cand relatia de cuplu este in impas partenerii cauta vinovati. Nu doar in relatia de cuplu ci si in viata de zi cu zi este important sa ne axam pe solutii si nu pe analiza problemei. O problema nu se rezolva mai repede daca stam sa cautam vinovati. Se rezolva daca gasim solutii. Pana la urma nici nu mai conteaza atat de mult cine este vinovat, sau daca este un singur vinovat, atata timp cat ati gasit solutia potrivita si ati invatat ceva din aceasta experienta. Nimeni nu cauta perfectiunea, este obositoare si plictisitoare! Este adevarat ca pentru a gasi Solutia trebuie sa gasesti cauza insa nu te axa prin a sublinia vinovatia cuiva, axeaza-te pe solutionarea problemei!

6. Accepta diferentele de gen. Fie ca ne place sau  nu, fie ca vrem egalitate sau nu trebuie sa recunoastem ca modul de gandire masculin difera de cel feminin. Si atunci cand nu suntem constienti de aceste diferente le putem interpreta diferit, chiar in detrimentul nostru sau al partenerului. De aceea este bine sa te documentezi putin cu privire la acest domeniu. Crede-ma, merita efortul!

7. Pregateste-te sa vii acasa. Petrecem o groaza de timp ca sa ne pregatim pentru o zi de lucru sau pentru o iesire in oras dar de cele mai multe ori pentru a merge acasa nu ne pregatim deloc si ajungem lipsiti de entuziasm sau energie. Acorda-ti mai multa atentie, este un lucru minunat pentru tine de care poate  beneficia si partenerul. Aspectul fizic conteaza mai mult decat ne-am dori, si pana la urma atunci cand te simti bine in pielea ta se vede! Asadar, chiar daca oboseala isi spune cuvantul fa un efort si pregateste-te sa vii acasa ca si cand ai merge la prima intalnire. Nu mereu, stiu ca este obositor dar macar din cand in cand, chiar si cele mai mici gesturi pot face diferenta.

8. Zambeste! Oamenii veseli schimba atmosfera cand intra intr-o incapere. Intampina-ti partenerul cu un zambet si un sarut. Chiar daca  sunteti de multi ani impreuna conteaza felul in care esti intampinat. Cui nu-i place sa stie ca cineva il asteapta acasa cu nerabdare, ca apreciaza si se bucura de prezenta lui? Oamenilor le place sa stie ca sunt apreciati si nu e niciodata prea devreme ci se poate sa fie prea tarziu, asa ca nu mai amana acest lucru!

9. Renunta la implusivitate! Spontaneitatea este un lucru bun insa implusivitatea nu este intotdeauna benefica. Fiindca de cele mai multe ori atunci cand actionam pe baza impulsivitatii tindem sa afirmam lucruri pe care nu le simtim, sa exageram sau sa ranim persoanele dragi noua. Asadar incearca sa controlezi acest impuls si de fiecare data cand simti ca lucrurile o iau pe un fagas gresit opreste-te, respira, ia o pauza si calmeaza-te. E mult mai bine sa discuti atunci cand ai mintea limpede.

10. Dozeaza egoismul! E bine ca din cand in cand sa te gandesti numai la tine insa nu mereu. Relatia de cuplu trebuie sa fie pe primul loc, nu voi ca persoane, asadar, gandeste-te la actiunile care influenteaza ireversibil si negativ relatia si elimina-le. Si renunta din cand in cand la tine si la placerile tale in favoarea partenerului. Pana si cele mai mici gesturi conteaza. Sa fie mici si dese sau mari si rare, depinde ce va caracterizeaza ca si cuplu, dar important este ca aceste gesturi trebuie sa existe!
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: cuplu, femeie, barbat, dragoste, relatie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!